Førstehold

Kristjansson vil skabe stærk enhed

Da Esbjerg fB tirsdag startede forberedelserne frem mod den kommende sæson, så var det samtidig cheftræner Olafur Kristjanssons første arbejdsdag. Islændingen har fået et godt førstehåndsindtryk af omgivelserne og truppen, og ser frem til at sætte sit præg på holdet i fællesskab med teamet omkring.

Tirsdag formiddag kl. 10.30 sluttede sommerferien for Esbjerg fB’s spillertrup, og det var samtidig første arbejdsdag for Olafur Kristjansson, der forud for den kommende sæson er blevet ansat som ny cheftræner.
Den 52-årige islænding har haft to træningspas med holdet og set faciliteterne på og omkring Blue Water Arena an, og han er glad for de første dage i EfB.
– Jeg har fået et rigtig godt førstehåndsindtryk af klubben, rammerne, spillertruppen og staben omkring holdet, så det er dejligt. Nu skal vi bruge de kommende dage og uger på at lære hinanden at kende ordentligt, og den proces glæder jeg mig til at tage hul på og gå i dybden med.
– Men jeg kan allerede nu konstatere en stor spilleglæde blandt spillerne, og det kan mærkes, at de har glædet sig til at komme på græs igen efter en pause, og den energi, power og tro på tingene skal vi fastholde, da det skal være kendetegnende for EfB, og den måde vi vil præsentere os på i kampene, siger Kristjansson.
Målet for den kommende sæson er oprykning til 3F Superligaen, og Olafur Kristjansson vil lykkes med den mission ved at skabe et stærkt fundament, hvor alle bidrager.
– Et af de budskaber jeg har givet spillerne er, at vi skal kigge frem. Der er ingen grund til at gå rundt og kigge i bakspejlet, for det bliver vi ikke bedre af. Faktum er, at vi skal spille i NordicBet Ligaen, og det bliver ikke nogen let opgave at slutte på en af de to øverste placeringer, som er vores fælles mål i EfB.
– Det kræver fokus, ydmyghed og hårdt arbejde at lykkes, og jeg vil sammen med det øvrige trænerteam gøre mit til, at vi får skabt en stærk enhed og god holdånd, hvor alle hver dag trækker i samme retning. Kun på den måde kan vi indfri det, vi stræber efter og ønsker, siger han.
Allerede mandag får Kristjansson mulighed for at se truppen i aktion, da spiller EfB den første træningskamp, når Aarhus Fremad gæster Esbjerg, og det ser han frem til.
– At se spillerne i kampsituationer giver altid noget ekstra i forhold til kun at se dem på træningsbanen. Jeg kan danne mig et billede af, hvordan de reagerer ved modgang og deraf mentaliteten hos den enkelte spiller, ligesom jeg naturligvis kan få et endnu bedre indblik i de fodboldmæssige færdigheder, så på den front ser jeg frem til de fire planlagte testkampe, hvor den første venter lige efter weekenden, slutter Olafur Kristjansson på flydende dansk.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo