Førstehold

Kristjansson vil slutte af med sejr i Hvidovre

Esbjerg fB slutter søndag en flot efterårssæson af, når holdet på udebane møder Hvidovre IF i 1. division. I tilfælde af en sejr vil det være den ottende på stribe for EfB, og det er målet, fortæller Olafur Kristjansson.

En komprimeret efterårssæson i 1. division lukkes ned for Esbjerg fB, når holdet søndag kl. 13.00 gæster Hvidovre IF til hvad, der bliver årets sidste kamp.

EfB kommer ind til kampen med syv sejre i streg, og målet er at udbygge den stime yderligere og samtidig sætte et flot punktum på et godkendt efterår, fortæller cheftræner Olafur Kristjansson.

– Det har været et fantastisk godt efterår for os, idet vi har fået skabt et stærkt fundament og udgangspunkt til os selv. Vi ved, at der venter et vanvittigt spændende og tæt forårsprogram til os, så at vi har lavet 35 point i 15 kampe er meget tilfredstillende.

– Alle stiller store krav til hinanden hver dag, og jeg oplever en nysgerrighed for at blive bedre og lære. Der bliver ikke hvilet på laurbæerne i dagligdagen, og den mentalitet har været udslagsgivende for, at vi har leveret så gode resultater.

– Vi læner os dog ikke tilbage, og stiller os tilfredse, for der er stadig en vigtig opgave på den korte bane, som skal løses på søndag, og den har maksimal fokus. Vi skal udbygge pointkontoen yderligere med tre styks, så det bliver en rigtig, rigtig god juleferie for alle, der holder med EfB, fortæller han.

Hvidovre kom i seneste spillerunde ned på jorden, da holdet, efter en sejrsstime på fire kampe, tabte med 1-2 til Skive IK. Ifølge Kristjansson får det dog ingen betydning i forhold til EfB’s tilgang til opgøret.

– Vi har respekt for Hvidovre, som har rejst sig efter en lidt svær sæsonstart. Det viser, at der er bund i holdet, og der er ingen tvivl om, at de ligesom os vil bringe en enorm ærgerrighed og vindersult ind i mødet.

– Der findes ingen lette kampe i den her række, og et kig på resultaterne helt generelt vidner også om ekstremt tætte kampe hele vejen rundt. Det bliver det også søndag, men hvis vi holder snuden i sporet og fortsætter de gode ting, vi har gang i, så tror vi naturligvis også på, at vi vinder, slutter han.

Kamptruppen udtages efter lørdagens afsluttende træning.

>> Følg kampen via Twitter