Førstehold

Lammers: Bliver åben kamp mod FCN

Når Esbjerg fB mandag aften kl. 19.00 løber på banen på Blue Water Arena til sæsonens anden hjemmekamp mod FC Nordsjælland, så bliver det med en god statistik i baghovedet. Trods syv point ud af ni mulige hidtil i sæsonen mod FCN, spår John Lammers en åben kamp.

Esbjerg fB skal mandag aften jagte yderligere tre point til tabellen og dermed tage endnu et vigtigt skridt i forhold til de bronzemedaljer, som er inden for overskuelig rækkevidde. Modstanderen på Blue Water Arena er FC Nordsjælland, der endnu ikke har vundet i mesterskabsspillet, og indtager pladsen som nummer seks.
EfB har hidtil i sæsonen hentet syv ud af ni mulige point mod nordsjællænderne, og senest blev det til en 2-1-sejr på kunstgræsset i Farum midt i april på scoringer af Yuri Yakovenko og Carlo Holse.
Cheftræner John Lammers forudser et åbent opgør mod en modstander, som han mener har fortjent flere point i foråret, end det er blevet til.
– FC Nordsjælland er et godt hold, der spiller god fodbold med en masse energi og unge spillere. Jeg har set dem spille mange gange, og til tider synes jeg faktisk, at de har været lidt uheldige i mesterskabsspillet. At de ikke har vundet endnu er ikke ensbetydende med, det bliver en nem opgave for os mandag.
– Jeg forventer et åbent opgør, hvor der vil blive skabt chancer i begge ender og spillet god fodbold. Som altid bliver det vigtigt at være skarp, når chancen byder sig, og det har vi været gode til hidtil i sæsonen, hvilket har bragt os i en favorabel situation i forhold til at tage bronzemedaljerne. Omvendt er det også netop nu, vi skal vise karakter og ikke tro det kommer af sig selv, siger han.
Farum-klubben har i blandt andre Andreas Skov Olsen og Mikkel Damsgaard offensive profiler, som kan gøre ondt på de fleste Superliga-mandskaber, og John Lammers er bevidst om, at den store kvalitet skal have fokus.
– I mesterskabsslutspillet er der kun gode hold, og på de bedste hold finder man de bedste spillere med de største individuelle færdigheder. Da vi spillede mod FCN senest lykkedes det os at lukke godt ned for flere af dem, men man kan aldrig holde en så dygtig modstander helt væk fra at skabe chancer. Det var en fifty-fifty-kamp sidst, og vi skal endnu engang sørge for, at det tipper til vores fordel, siger hollænderen.
EfB har ikke tabt i de seneste syv hjemmekampe, og fem af dem er ovenikøbet endt med en sejr. John Lammers håber på, at mange esbjergensere mandag vil troppe op på stadion og bidrage til, at den gode hjemmebanestatistik bliver udbygget.
– Spillerne har nydt den flotte opbakning fra tribunerne, og der er ingen tvivl om, at det har hjulpet os til point. Uanset om vi har været nede med et mål eller kampene har ligget på vippen, så har vi troet på et godt resultat takket være fansene. Og i og med at jeg forudser en tæt kamp på mandag, så kan tolvte-manden på lægterne vise sig få afgørende betydning, slutter John Lammers.
Kamptruppen offentliggøres søndag.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo