Førstehold

Lars Lungi Sørensen bliver head of coaching

Da Lars Lungi Sørensen i vinter forlod sit job i Indien og returnerede til Esbjerg fB som assistenttræner for John Lammers, var det med udgangspunkt i, at rollen skulle være midlertidig. Således overgår Lungi til en stilling som head of coaching som aftalt ved tilbagekomsten.

Det er en erfaren talentudvikler, som Esbjerg fB i Lars Lungi Sørensen har ansat til stillingen som head of coaching. Lungi starter i sin nye rolle efter et succesfuldt halvår, hvor han som en del af trænerteamet omkring Superliga-holdet var med til at vinde bronzemedaljer.
Formålet med stillingen er at løfte talentudviklingen i EfB yderligere, og Lungi skal blandt andet skabe en blå tråd i træningen, som han får ansvaret for at gøre endnu mere tydelig og gennemgående i klubben begyndende fra U13-årgangen og opefter til U19.
Han glæder sig især til at kunne fokusere på detaljen blandt akademiets yngste talenter.
– Jeg ser meget frem til min nye funktion i EfB, og jeg er glad for, at jeg fortsat skal være en hel masse på træningsbanen i dagligdagen. Jeg brænder for at udvikle unge spillere, og jeg glæder mig til at kigge ind i, hvordan vi optimerer og forbedrer os endnu mere.
– Der er mange ting, man kan rykke i arbejdet med unge spillere, og aldersbestemt træning er eksempelvis et af de fokusområder, vi har. Derudover skal vi tilbyde vores talenter mere individuel træning, så vi får udviklet den enkeltes spidskompetencer, siger Lars Lungi Sørensen.
Ungdomselitechef Niels Erik Søndergård glæder sig over, at det netop er Lungi, der fremover bliver tovholder på at skabe en ensartethed op igennem de yngste årgange i EfB.
– Med Lungi får vi en dedikeret fodboldfagmand, som er i besiddelse af den højeste træneruddannelse, man kan tilegne sig. I jobbet som head of coaching bliver han en central person, som skal sikre, at vi arbejder målrettet, således at alle trækker i samme retning. At han samtidig kender EfB indgående er et yderligere plus, og jeg er sikker på, han er den helt rette mand til opgaven, siger Niels Erik Søndergård.
Lars Lungi Sørensen, der er indehaver af UEFA’s P-trænerlicens, starter i sit nye job d. 1. juli 2019.
EfB præsenterede i april Claus Nørgaard, som til den nye sæson erstatter Lungi i rollen som assistenttræner for John Lammers.

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo