Førstehold

Lars Vind roser talentarbejdet

EfB’s A+-træner, Lars Vind, sender store roser afsted mod de unge knægte, som har præsteret i Esbjerg-trøjen og blåstempler samtidig talentarbejdet i klubben. I kampen mod OB var der seks spillere af egen avl i startopstillingen, mens yderligere tre kunne spottes på bænken.

EfB har præsteret rigtig flot denne sæson, hvilket placeringen på Superligaens 3. plads også fint understreger. Flere unge Esbjerg-knægte har leveret og vist stor kvalitet i den blå-hvide trøje, som dermed har haft stor indflydelse på successen hos mandskabet på Gl. Vardevej. Jeppe Højbjerg, Jacob Lungi Sørensen og Daniel Anyembe er blot et par af de, som har markeret sig stærkt og vist, at de kan nå rigtig langt.
Lars Vind, der er EfB’s A+-træner og dermed bindeleddet i transitionsfasen fra ungdomsfodbold til seniorfodbold, er da også særligt tilfreds med de unge knægte, der har vist et flot niveau og roser samtidig sine kolleger.
– I kampen mod OB havde vi ni spillere af egen avl i truppen, hvor seks af dem startede inde. Det er stor cadeau til talentarbejdet, når de her unge spillere bare viser, at de kan gøre en forskel på et sådant niveau, som har været tilfældet i Superligaen. Lungi fik i går debut på U21-landsholdet, hvor Anders Dreyer også får meget spilletid, hvilket understreger, at der altså kommer kvalitet fra Gl. Vardevej, fortæller Lars Vind, der ser hårdt arbejde og en god portion talent, som de to vigtigste faktorer for at nå langt.
– Hvis man vil slå igennem, så er hårdt arbejde et must, men det kan altså heller ikke gøres uden en god portion talent. Talent er dog svær at definere, for det er meget individuelt i forhold til den type af spiller, man har med at gøre. Det er vigtigt, at den enkelte kender sine svagheder, og ikke mindst styrker, for det hjælper dem til at forstå, hvordan det næste skridt kan tages. En stor del af ansvaret ligger naturligvis hos trænerne helt fra U13 og op til Superliga-truppen, for vi skal sørge for at holde talentet på sporet og hele tiden stille nye krav, som kan sikre udviklingen hos den enkelte.
Talentarbejdet er en vigtig del af EfB’s strategi, hvor Sydvestjysk Fodbold Samarbejde (SFS) danner grundstenen. Det samarbejde anerkender Lars Vind bestemt også, mens han samtidig nævner, at EfB’s værdier er noget, som spillerne skal bære med sig fra start.
– SFS er meget vigtig, for den er basen, for de spillere, som på et senere tidspunkt skal spille U17 og U19 Liga i EfB. Der bliver gjort et stort stykke arbejde og vi ser også, at mange af de spillere, der slår igennem har været i EfB siden U13, hvilket bygger værdierne på i en tidlig alder. Det tror jeg er en vigtig del, for de helt unge, der kommer op og snuser til førsteholdet, for de viser respekt for EfB-værdierne, og det skal de også. Men samtidig, så skal de tro på sig selv og vise mod, for en chance er ikke noget man får, men noget man tager. Det har rigtig mange af vores egne gjort, og det er kun glædeligt, siger A+-træner, Lars Vind, der til slut fremhæver en unik årgang 98.
– Vi har haft en lidt unik årgang med Lungi, Brink, Bolt og Dreyer, og det er svært at sige, om vi kan ramme sådan et kuld af spillere igen. Jeg kan dog med sikkerhed fortælle, at der bliver arbejdet stenhårdt i talentafdelingen for at vi kan blive ved med at producere spillere, der har niveauet til at begå sig på EfB’s førstehold. Det gælder ikke kun på trænersiden, men talenterne på banen yder også en god indsats, for at opnå det højest mulige niveau.
I øjeblikket har 13 ud af 27 spillere i førsteholdstruppen, som ses på holdfotoet, en SFS-baggrund.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo