Kampreferat

Lausen-hattrick i storsejr over AB

Esbjerg fB spillede sprudlende fodbold hjemme på Blue Water Arena fredag, da AB blev besejret med hele 6-0. Andreas Lausen lavede et hattrick.

Der var ingen slinger i valsen for Esbjerg fB fredag aften på Blue Water Arena, for foran 3.072 tilskuere slog holdet AB med 6-0. Steven Simpson åbnede målfesten, inden Andreas Lausen scorede tre gange og Mikail Maden og Elias Sørensen fulgte trop.

Opgøret startede en time senere end planlagt, fordi gæsterne blev fanget i trafikale udfordringer på vej mod Esbjerg, men forsinkelsen havde ikke drænet på energien fra de to hold.

EfB kom nemlig godt ud og fik med det samme skubbet AB tilbage på egen banehalvdel.

Med stor bevægelighed og dynamik fik holdet inden for de første 10 minutter skabt et par fine muligheder, der tvang modstanderdefensiven til at være på dupperne.

Efter knapt et kvarters spil gik den dog ikke længere for udeholdet, da EfB fik orkestreret et flot angreb.

Bolden endte hos Nicklas Strunck, der var trukket ud i venstre side af banen.

Midtbanespilleren sendte en perfekt, fladt bold ind i det lille felt, hvor Steven Simpson dukkede op og med en sikker inderside fik prikket den i nettet til 1-0.

Blot et par minutter senere var selvsamme Simpson centimeter fra at øge til 2-0, da han med frist forsøg fra omkring 35 meter sendte bolden i retning af mål.

AB-målmanden var langt ude, og kunne kun se til, at bolden tog trekantssammenføjningen og gik udover baglinjen.

Gæsterne forsøgte sig herefter med mere offensivt spil, og kom til et par halve muligheder hist og her, men EfB lå hele tiden på lur.

Og i det 26.spilleminut gav det mulighed for en omstilling.

Elias Sørensen modtog bolden på sidelinjen, hvor han snød en modstander med en fantastisk vending.

Herefter satte angriberen fart på, og fik spillet Andreas Lausen fri på det rette tidspunkt.

Lausen havde taget et godt løb ind i feltet, og alene med målmanden var der ingen slinger i valsen, og han kunne uden problemer score til 2-0.

EfB var i forrygende spillemæssigt humør, og Lausen gjorde det derfor også til 3-0 kort inden pausen.

En dyb bold blev sendt ned bag AB-forsvaret, og da den endte for fødderne af Lausen, kunne han med et sikkert skud udbygge føringen og fordoble sin måltotal.

Med tre scoringer i første halvleg og en god indsats kunne holdet derfor gå i omklædningsrummet med en god mavefornemmelse og tale om, hvordan de sidste 45 minutter skulle gribes an.

EfB kom blæsende ud starthullerne, og efter blot fem minutter blev Sørensen nedlagt ulovligt i feltet efter et par flotte driblinger.

Topscoreren var uselvisk, og gav bolden videre til Lausen, der skulle tage sig af straffesparket og dermed få muligheden for at lave sit andet hattrick i sin EfB-karriere.

Der var ingen slinger i valsen, for Lausen hamrede sikkert bolden i nettet til 4-0.

Den fjerde EfB-scoring og tilsvarende store føring var ikke et mål for lidt, for der var praktisk talt kun et hold på banen.

Ud fra det faktum at kampen var afgjort, så kunne cheftræner Lars “Lungi” Sørensen derfor også tillade sig spare nogle af de spillere, der oftest spiller fuld tid.

Det resulterede i en mindre omrokering efter 63 minutter, da U19-angriber Elias Andersen blev skiftet ind i stedet for Con Ouzounidis, der havde haft en stille dag på kontoret.

EfB fortsatte de offensive takter, og AB var sjældne gæster over midten.

Derfor var det helt naturligt, at også kampens femte mål tilfaldt EfB.

Mikail Maden var nemlig på pletten, da han med et fremragende spark fra distancen sendt et fladt skud ind bag AB-målmanden.

Kort efter takkede nordmanden af, da han blev erstattet af U19-midtbanespiller Jacob Jensen, der kunne løbe på banen til sin debut.

Jesper Lauridsen og Marcus Hansen kom i samme sekvens som bornholmske Jensen på banen.

De faldt alle godt ind på det velspillende EfB-mandskab, der efter 78 minutters spil øgede til 6-0.

Denne gang var det topscorer Sørensen, der var på pletten.

Med en flot soloaktion og to afdriblinger af AB-forsvarsspillere sparkede han den fornemt ind via fjerneste stolpe.

På trods af flere antrit til yderligere EfB-mål, så stoppede målfesten ved tenniscifrene, og holdet kunne derfor forlade banen til taktfaste klapsalver fra det fremmødte publikum.

EfB spiller næste runde på udebane mod FC Roskilde.