Lausen scorede i smalt U19-nederlag

René Christiansens U19-mandskab fik ikke point mod topholdet AaB, da EfB tog imod nordjyderne hjemme på eget græs. U17-spilleren Andreas Lausen scorede i et smalt nederlag på 2-1.

Det var et stærkt AaB-mandskab som gik på banen med flere U-landsholdsspillere og et par bejlere til nordjydernes Superliga-hold, og det var også gæsterne der åbnede opgøret bedst. Efter et par minutter opstod den første mulighed til udeholdet, men scoringen måtte vente på sig lidt endnu.
Trods et stærkt modstanderhold, var Esbjerg meget på bolden og kunne spille den rundt i egne rækker, men problemerne opstod i offensiven, hvor det kneb med at skabe de målgivende chancer.
Efter godt og vel tyve minutter spillet, så viste AaB skarpheden i feltet og scorede matchens første mål. En dødbold blev i første omgang halvclearet af den vestjyske defensiv, men gæsterne var hurtige til at opfange læderet, som til sidst fandt Jonatan Flindt foran mål, der åbnede målkontoen.
Det blev også 2-0 til aalborgenserne et kvarters tid senere. Denne gang var Mikkel Kaufmann på pletten med en flot scoring, efter et hurtigt taget frispark på kanten af feltet, som den unge offensivspiller tog med sig og sparkede overlegent i krydset.
Flere scoringer blev det ikke til i den første halvdel af de 90 minutter. EfB havde svært ved at finde rummene på den sidste tredjedel, men moralen og arbejdsindsatsen fejlede bestemt ikke noget hos Esbjergs spirende talenter.
Anden halvleg startede en smule hektisk for René Christiansens mandskab, der måtte se to-tre store chancer til udeholdet inden for det første kvarter efter pausen. Den tredje scoring, der kunne lukke opgøret blev dog ikke til noget, og herefter kunne EfB overtage bolden for en periode igen.
Så længe det stod 2-0, var hjemmeholdet stadig med i opgøret. EfB’erne søgte fortsat med lys og lygte efter den éne store chance, som ville bringe spænding i den resterende del, men AaB var kloge og afventende i deres spil.
Mod kampens slutning havde Mads Zaar et gennembrud i feltet, mens Simon Bækgård, den dobbelte målscorer fra seneste kamp, havde et forsøg lige i favnen på AaB’s keeper. På dette tidspunkt var seks U17-spillere i øvrigt i aktion, som alle gjorde en fin figur.
Kort før tid kom chancen, de så længe havde håbet på. Et fint Esbjerg-angreb blev afsluttet fra Andreas Lausen, netop én af de seks U17-knægte, der satte bolden i kassen og reducerede for EfB. Scoringen gav ny energi i de døende minutter, men det blev ikke til en fjerde scoring i aftenens U19-kamp, hvor AaB fortjent kunne tage alle tre point.
– Vi møder et rigtig dygtigt AaB-mandskab i dag, som kæmper med om titlen sammen med FC Midtjylland, og det er også helt fortjent, at de tager sejren. Vi står alligevel med en god fornemmelse, for moralen og arbejdsindsatsen kan vi ikke sætte en finger på. Vi har egentlig bolden en del og er også med i kampen i længe, så det er selvfølgelig positivt. Det er også glædeligt, at vi kan bringe så mange U17-spillere på banen. De gør det fint og det er godt til deres udvikling, fortæller U19-cheftræner, René Christiansen

Resultat
EfB U19 – AaB U19 1-2 (0-2)
Målscorere
19′ 0-1 Jonatan Flindt
33′ 0-2 Mikkel Kaufmann
87′ 1-2 Andreas Lausen
Indskiftninger
68′ Marcus Hansen (Jeppe Paulsen)
75′ Andreas Lausen (Mirza Husic)
83′ Frederik Hummelgaard (Emil Ankersen)