Førstehold

Lungi og Yuri sikrede Esbjerg-sejr

Esbjerg fB slog OB 2-0 fredag aften på Blue Water Arena og sætter tre point på kontoen. Jacob Lungi Sørensen og Yuri Yakovenko scorede.

Esbjerg fB bød velkommen til OB fredag aften på Blue Water Arena i Superligaens 9. runde, og John Lammers’ mandskab havde godt med selvtillid i bagagen med placeringen som rækkens nummer seks. Det samme havde gæsterne dog, som kom med en stime uden nederlag i fire kampe.
Det var fynboerne, der kom bedst ud til kampen og tog teten i de første minutter. John Lammers’ mandskab havde det svært i startfasen, men indsatsen og viljen fejlede dog ingenting. Der gik ikke mere end et par minutter før Jeppe Højbjerg måtte diske op med en sand klasse-redning, og han skulle vise sig at blive en vigtig herre i dagens match.
Esbjerg fightede sig stille og roligt tilbage i opgøret, men det var fortsat OB’erne der havde bolden mest under kontrol, mens EfB havde svært ved at finde hinanden på en våd plæne. Et kvarter inde viste Yuri Yakovenko dog formidabel teknik, da han saksesparkede bolden på stolpen, men linjedommeren havde vinket for offside. Midtvejs i første halvleg blev der vist bedre takter, og hjemmeholdet begyndte at bide lidt fra sig og kæmpe sig tilbage i opgøret.
Jeppe Brinch tog chancen fra distancen efter han opsnappede bolden et par meter udenfor feltet, og afslutningen var bestemt kvalificeret, men den strøg desværre tæt forbi mål. Herefter dalede tempoet en anelse, og ingen af de to mandskaber tog for alvor greb om kampen og vi skulle derfor frem til fem minutter inden pausefløjt, før der igen var noget på færde.
Jeppe Højbjerg missede et udspark, som gav angriberen, Bashkim Kadrii, en god mulighed, men den stærke Esbjerg-keeper gjorde op med sin fejl og fik afværget. Minutter senere blev det igen rigtig farligt, og denne gang var det OB-defensiven, der havde noget at se til. Jesper Lauridsen sparkede et perfekt frispark mod bagerste stolpe og her var Lungi helt umarkeret, som dermed kunne sætte bolden i kassen til 1-0. Resultatet holdt frem til halvlegen, og EfB kunne dermed gå til pause med en føring på Blue Water Arena.
Det blev et andet udtryk efter pausen, hvor det var esbjergenserne, der havde mest styr på begivenhederne. Der skulle heller ikke gå mere end syv minutter før EfB’erne kunne juble sammen med publikummet på lægterne for anden gang i opgøret. Jeppe Brinch overlappede flot i højre og slog et fladt indlæg mod forreste stolpe. Her stod Yakovenko på vagt, som opsnappede den løse bold og chippede kuglen i mål. 2-0 til EfB.
Esbjerg havde herefter fint styr på kampen det næste stykke tid, mens OB virkede en anelse frustreret. Med tyve minutter igen blussede gæsterne dog op, og havde et flot forsøg, men igen var Højbjerg klar på stregen og hev endnu en fantastisk redning frem.
Det sidste kvarter var OB igen det spilstyrende mandskab og havde overtaget, mens EfB kom for langt tilbage på banen og stå. Organisationen stod dog perfekt, og defensiven fik afværget over flere omgange. Agus og Halsti var som altid stærke i luftrummet og godt suppleret af sine medspillere, som fightede alt de havde lært på grønsværen, fik de holdt gæsterne fra fadet.
Efter fire minutters overtid lød matchens sidste fløjt så, og Blue Water Arenas 4.425 fremmødte brød ud i jubel.
EfB vinder 2-0 og sætter dermed tre gode point på kontoen, som giver en delt tredjeplads – hvert fald indtil de resterende kampe i 9. runde afvikles i løbet af weekenden.


Resultat:
EfB – OB 2-0 (1-0)
Målscorere:
41’ 1-0 Jacob Lungi Sørensen
52’ 2-0 Yuri Yakovenko
Startopstilling:
16. Jeppe Højbjerg
25. Jeppe Brinch
5. Markus Halsti
4. Agus Garcia
14. Jesper Lauridsen
6. Lasha Parunashvili
38. Jacob Lungi Sørensen
7. Joni Kauko
26. Mathias Kristensen
23. Yuri Yakovenko
21. Mark Brink
Indskiftninger:
73’ Adnane Tighadouini (Mark Brink)
77’ Adrian Petre (Yuri Yakovenko)
81’ Emmanuel Oti Essigba (Mathias Kristensen)
 

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo