Lynscoring var nok for EfB

Esbjerg fB åbnede den nye sæson på hjemmebane på bedste vis, da HB Køge blev besejret på Blue Water Arena med 1-0. Yuriy Yakovenko scorede efter blot to minutters spil.

Blue Water Arena lagde onsdag aften græstæppe til sæsonens første hjemmekamp i 1. divsion for Esbjerg fB, og det udnyttede holdet til at tage en sejr på 1-0 over HB Køge. Yuriy Yakovenko scorede kampens enlige mål allerede i det andet spilleminut til stor glæde for de 1.830 tilskuere.
EfB fik en regulær drømmestart på kampen, da holdet allerede efter 32 sekunder fik tilkendt et straffespark, som efter lidt ekstra-arbejde blev omsat til en 1-0-scoring.
Yuriy Yakovenko blev sendt i dybden, og alene med målmanden forsøgte ukraineren at gå forbi. Han blev dog nedlagt på ulovlig vis, og dommeren pegede straks på pletten.
Angriberen tog sig selv af sparket, som dog blev reddet. Han var dog hurtigt over returbolden, som sikkert blev sendt i nettet til stor jubel for de fremmødte tilskuere.
Scoringen gav EfB-holdet selvtillid, og det lykkedes således at komme frem til flere fine muligheder i kampens indledning.
Gæsterne fra HB Køge var samtidig sjældne gæster på EfB’s banehalvdel, og det var først efter små 20 minutter, at Rodolph Austin og resten af defensiven blev testet, men afslutningen fra kanten af feltet strøg langt over mål.
Efter 22 minutter var det tæt på at blive 2-0 til EfB ved Yakovenko.
Patrick Egelund afdriblede en mand på kanten af feltet, og spillede videre til Joni Kauko, som forlængede ud til Yakovenko, der var trukket ud i siden. Han afsluttede godt og hårdt direkte mod nærmeste målhjørne, men en flot redning af HB Køges målmand kom i vejen.
Mod slutningen af første halvleg faldt intensiteten i opgøret, og EfB lavede pludselig nogle uprovokerede fejl i spillet med bolden, som sjællænderne dog ikke formåede at lukrere på, og der blev derfor ikke scoret yderligere i de første 45 minutter.
EfB’s start på anden halvleg var væsentligt bedre end slutningen på første, og holdet dominerede spille- og chancemæssigt lige efter pausen.
HB Køge bed dog også fra sig i momenter, og efter 65 minutter bragte holdet sig i en god position efter en fejl i EfB-defensiven.
Tæt under mål fik en modstander således god tid og plads til at sende et fladt skud afsted, men afslutningen var tilpas upræcis til, at den gik forbi mål.
I de sidste 20 minutter bølgede spillet frem og tilbage med hele og halve muligheder skiftevis til både EfB og HB Køge.
Fælles for alle aktioner var dog, at skarpheden manglede i de afgørende momenter, og der faldt derfor ikke flere scoringer end Yakovenkos efter to minutter.
EfB spiller igen allerede lørdag, når holdet gæster Silkeborg IF.

Esbjerg fB – HB Køge 1-0 (1-0)
Målscorere:
2′ 1-0 Yuriy Yakovenko
23 Yuriy Yakovenko
62′ Simon Bækgård (Joni Kauko)
66′ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
66′ Jeppe Brinch (Daniel Anyembe)
79′ Pyry Soiri (Mathias Kristensen)