Klub

Majoritetsaktionær på plads i EfB Elite A/S

Ny majoritetsaktionær i EfB Elite A/S er nu endeligt på plads, og på den ordinære generalforsamling d. 7. april vælges en ny bestyrelse i selskabet.

EfB Elite A/S meldte i begyndelsen af februar ud, at en investorgruppe fra USA ville blive indstillet som ny majoritetsaktionær på en ekstraordinær generalforsamling i selskabet d. 24. februar. Samtidig blev der også indstillet til, at kapitalen kunne udvides med lokale investorer.

Investorgruppen, der også er involveret i fodboldklubber i England, Frankrig, Schweiz og Belgien, omfatter Chien Lee, Partners Path Capital, Pacific Media Group og Krishen Sud.

Den ekstraordinære generalforsamling forløb planmæssigt, og beslutningen om at udvide med en majoritetsaktionær samt udvidelse af aktiekapitalen med op til 45 millioner kr. blev enstemmigt vedtaget og godkendt af generalforsamlingen.

For at få status af majoritetsaktionær har den amerikanske investorgruppe indbetalt de aftalte 30 millioner kr. til EfB Elite A/S. Kapitaludvidelsen er nu registreret og formelt på plads, og den amerikanske investorkreds er nu registreret som majoritetsaktionær.

Tilmed har Claus Sørensen Gruppen indbetalt 10 millioner kr., ligesom EfB har mulighed for at tegne aktier for yderligere 5,5 millioner kr. hos øvrige lokale investorer. Her er der på nuværende tidspunkt givet positive tilkendegivelser vedrørende tegning af 3 millioner kr.

Brian Bo Knudsen, adm. direktør hos EfB, er glad for, at alt nu er endegyldigt på plads:

– Vi er nu helt i mål, og EfB kigger frem mod en meget spændende udvikling. Processen fra vi startede samtalerne sidste år med den amerikanske investorgruppe til nu, har været positiv og god hele vejen igennem, og vi glæder os over, at alt det formelle er på plads. Det samarbejde vi har haft indtil videre har været godt, og det tyder meget lovende i forhold til EfB’s fremtid.

Paul Conway, en del af den amerikanske investorgruppe, tilføjer:

– Vi er alle meget begejstrede for formelt at blive investorer i EfB, og vi vil arbejde hårdt for at forbedre og udvikle klubben. Under vores besøg i Esbjerg har vi mødt mange mennesker i lokalsamfundet, og vi kan ikke vente med at byde velkommen tilbage på Blue Water Arena.

Den ordinære generalforsamling afholdes onsdag d. 7. april, hvor der sammensættes en ny bestyrelse. Den amerikanske investorgruppe tildeles tre bestyrelsesposter, mens lokale investorer og EfB’s moderklub udpeger en hver.

>> English version

Næste Hjemmekamp
fredag d. 26. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo