Førstehold

Mere landsholdsbold til de unge

Der var spilletid til alle syv EfB’ere, som i disse dage er med ungdomslandsholdene på Cypern, og Nicolai Vistisen fik dermed sin første landskamp.

Det blev på alle måder en hæsblæsende dag for de danske landshold, der rundede opholdet på Cypern af med fire kampe under barske vejrforhold. Torsdag bød således på kampe for kampe for U16-, U17- og for de yngste på U-19-landsholdet mod Cypern, mens de ældste på U19 mødte Litauens U21-landshold.
Det blev fire kampe, hvor de syv EfB-spillere, der er udtaget til træningslejren, alle kom i kamp, og ungdomselitechef noterede sig en række fine præstationer, der involverede endnu en landsholdsdebut. Nicolai Vistisen kom før jul på kontrakt med EfB, og den unge målmand fra Vejen spillede hele kampen, da U16-landsholdet vandt 2-1.
– Han fik en meget fin debut, og han kan ikke gøre ret meget ved deres mål. Alle kampene blev afviklet under svære vilkår, men han klarer generelt tingene sikkert, og det gælder også med fødderne, selvom det altså ikke var nemme betingelser. Mads Zaar får en halv times tid, hvor han igen har gode offensive aktioner med blandt andet et hug på overliggeren. Mads har set rigtigt spændende ud hernede, hvor han har været meget iøjnefaldende, fortæller Niels Erik Søndergård, som kunne se hasteindkaldte Jonas Mortensen starte inde sammen med Mads Larsen, da U17-landsholdet besejrede cyprioterne med 3-1.
– De spiller begge to en fin kamp, hvor Jonas starter i midterforsvaret, men spiller venstre back det sidste kvarter. Han er sikker i sine indgreb, og de leverer begge en solid kamp. Mads bliver skiftet ud efter 66 minutter, men er også god med bolden, og han formår at lave nogle dybdeløb, hvor han kommer godt med i feltet, beretter Niels Erik Søndergård, som også i dagens første U19-kamp mod Cypern kunne sætte plusser ud for et par EfB’ere, selvom det tog lidt tid at komme i gang.
– Oliver Olsen og Patrick Egelund får begge fuld tid, og efter en første halvleg, som bestemt ikke var opløftende, så er de dominerende i 2. halvleg. De indgår igen i gode relationer, og Patrick er god til at søge ind i det berømte mellemrum. Det gav gode arbejdsbetingelser til Oliver, som kom til mange fine indlæg, siger Niels Erik Søndergård om kampen, som endte 1-1. Derefter rundede Mads Kikkenborg forestillingen af i målet for det ældste U19-hold, der tævede de lidt ældre kollegaer fra Litauen med 7-1.
– Der var simpelthen for stor niveauforskel, og Mads havde ikke meget at se til. Han må tage målet på sin kappe, men han præsterer også en enkelt god redning, og ellers var der ikke meget for ham, slutter en ganske tilfreds ungdomselitechef, som har gode præstationer fra spillere med rødder i SFS-klubber som Alslev, Starup, Vejen, Andrup, Tarp, Holsted og EfB.

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo