Førstehold

Mølby fortsætter trænerkarrieren i belgiske K.A.A. Gent

Johnny Mølby stopper med øjeblikkelig virkning i EfB, da sidstnævnte har imødekommet assistenttrænerens ønske om et skifte til den belgiske storklub, K.A.A. Gent, hvor han skal assistere cheftræner, Jess Thorup.

I sommers kunne EfB annoncere, at Johnny Mølby blev sidste brik i trænerteamet omkring Superligaholdet. Siden har assistenttræneren ydet en flot indsats med Esbjerg-trænerteamet, der har ført stor succes med sig. Den netop overståede match mod AaB bliver dog den sidste i denne omgang for 49-årige Mølby, der med øjeblikkelig virkning stopper i EfB.
Det sker efter, at Johnny Mølby har underskrevet en kontrakt med den belgiske storklub, K.A.A. Gent i Jupiler League, hvor han allerede lørdag tiltræder i sin nye rolle som assistenttræner i den nordlige del af Belgien.
Allerede ved kontraktens indgåelse i sommers, blev det aftalt at begge parter kunne blive løst fra aftalen med forholdsvis kort varsel. EfB er selvfølgelig ærgerlig over, at Johnny Mølby nu stopper i EfB. Samtidig vil klubben ikke stå i vejen for en så unik mulighed, som det er tilfældet og EfB glæder sig i stedet på Johnnys vegne.
– Johnny har fået en mulighed, der er unik for en dansk træner, og han havde et ønske, om at prøve sig af på trænerposten på den udenlandske scene. Han har leveret et kæmpe stykke arbejde i EfB, og han har haft stor betydning for de sportslige resultater sammen med Lammers og det øvrige trænerteam. Han har virkelig givet udtryk for, at han vil forfølge den her enestående mulighed, og derfor har vi naturligvis fundet en løsning. Vi vil gerne takke ham for hans loyale og ikke mindst gode indsats, og ønske ham alt det bedste fremadrettet i det belgiske, fortæller konstitueret sportschef hos EfB, Jimmi Nagel Jacobsen.
For hovedpersonen selv, så har han følt sig hjemme i Esbjerg, men erkender, at denne mulighed er for stor til at sige nej.
– Jeg har været super glad for at være i EfB. Den måde, jeg blev modtaget på, da jeg kom til i sommers var helt fantastisk. Jeg har følt mig hjemme, og alle folk i og omkring klubben har taget godt imod mig. Jeg har haft et rigtig godt samarbejde med trænerteamet med John i spidsen og har også et godt forhold til spillerne, så jeg kigger tilbage på min korte tid her med stor glæde. Det har været fantastisk og jeg vil helt sikkert komme til at savne klubben og de fantastiske fans her, siger Mølby, der nu glæder sig til at efterleve drømmen i udlandet.
– Jeg er rigtig glad for, at EfB viste mig stor tillid i sommers. På nuværende tidspunkt er jeg ligeså taknemmelig for, at de forstår mit ønske, for det er en rigtig stor og spændende mulighed, jeg har fået. Jeg har selv haft et eventyr i udlandet som aktiv spiller og nu venter der et nyt på trænersiden, hvilket jeg ser utrolig meget frem til. Jeg kommer til at arbejde sammen med Jess Thorup, der er nytiltrådt cheftræner, og han var også en stor faktor i beslutningen.
Johnny Mølby har skrevet under på en aftale, der gør sig gældende frem til sommeren 2021 med K.A.A. Gent. EfB er nu i gang med at finde en ny assistenttræner til Esbjerg-trænerteamet.
For yderligere kontaktes konstitueret sportschef Jimmi Nagel Jacobsen på 23 39 32 92 eller adm. direktør Brian Knudsen på 21 40 83 93.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo