Kampreferat

Nat og dag for EfB i generalprøve mod Fremad Amager

Esbjerg fB viste mange gode momenter lørdag på Blue Water Arena, men måtte trods en 2-0-føring tage til takke med 2-2 mod Fremad Amager. Emil Holten og Mads Larsen scorede hver især et fremragende mål inden pausen.

Esbjerg fB var foran 2-0 ved pausen lørdag eftermiddag på Blue Water Arena mod Fremad Amager, men en sen udligning af gæsterne gjorde, at træningskampen sluttede 2-2 i et opgør med mange lyspunkter i særligt første halvleg.

EfB kom bedst ud til kampen, og inden for de første minutter kastede det store muligheder af sig til første Leonel Montano fra distancen, og dernæst Nicklas Strunck tæt under mål efter flot oplæg af Mathias Jørgensen.

Gæsterne fik sig arbejdet langsomt ind i opgøret, og fik truet EfB nogle gange med hurtige pasninger i feltet, men defensiven holdt stand.

Når muligheden opstod udnyttede EfB den til at slå omstilling og efter et kvarters spil, var Strunck tæt på at fuldende et fremragende angreb med et ligeså fremragende mål, men midtbanespillerens fine førstegangsafslutning på et indlæg fra Jørgensen sneg sig lige over mål.

Efter en god halv time lykkedes det EfB at score til 1-0.

Elias Sørensen og Leonel Montano kombinerede flot i venstre side af banen, hvilket gav sidstnævnte mulighed for at slå et hårdt og præcist indlæg ind midt i feltet.

Her dukkede Emil Holten op, og med en sikker inderside sendte han bolden helt op i målhjørnet.

Det flotte mål blev afløst af et endnu flottere to minutter senere, da EfB gjorde det til 2-0.

Mads Larsen, Strunck og Holten kombinerede sig igennem på flotteste vis, og pludselig var førstnævnte alene igennem med Fremad Amager-målmanden, som han fikst vippede bolden ind over.

Der blev ikke scoret yderligere inden pausen, selvom EfB fik spillet sig frem til en god mulighed for at øge til 3-0.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog tre på forhånd planlagte ændringer til anden halvlegs start, da angriber Oscar Obel-Hall og forsvarsspillerne Andreas Troelsen og Tobias Stagaard blev sendt i aktion.

Gæsterne kom bedst ind til de sidste 45 minutter, og fik skubbet EfB tilbage i banen fra start.

Det kastede en reducering af sig efter 56 minutter, da et veltimet langskud fik lov at passere Lukas Jonsson i målet.

Kort efter fik Fremad Amager også sendt et nærgående forsøg afsted mod fjerneste stolpe, men bolden gik lige forbi.

Efter en times spil skiftede EfB atter, og otte spillere blev sendt i aktion.

Kampbilledet ændrede sig naturligt herefter, og spillet blev mere ujævnt fra EfB-holdet, omend der stadig var flere gode momentet.

Eksempelvis da Steven Simpson fik sat sin nærmeste modstander, og sendt en god bold ind i feltet, hvor fremadstormende Marcus Hansen kom først på den.

Det veltimede hovedstød var på vej i mål, men en god redning af Fremad Amager-målmanden kom i vejen.

Stille og roligt gik gassen af ballonen, og det lå ikke i kortene, at der ville falde flere scoringer, men to minutter før tid, ville en Fremad Amager-spiller det anderledes.

Fra 20 meter sparkede han nemlig en bold helt op i målhjørnet uden chance for Daniel Gadegaard, der undervejs havde afløst Jonsson i målet.

Kort efter fløjtede dommeren opgøret af, og det blev dermed punktummet for den sidste træningskamp inden sæsonstart.

EfB åbner sæsonen i 2. division fredag d. 4. august kl. 19.00 på udebane mod Skive IK.

Esbjerg fB – Fremad Amager 2-2 (2-0)

31′ 1-0 Emil Holten
33′ 2-0 Mads Larsen
56′ 2-1
88′ 2-2

11 Emil Holten

46′ Oscar Obel-Hall (Emil Holten)
46′ Andreas Troelsen (Leonel Montano)
46′ Tobias Stagaard (Jesper Lauridsen)
60′ Tobias Bjørnebye (Yacine Bourhane)
60′ Bardhec Bytyqi (Mads Larsen)
60′ Andreas Lausen (Nicklas Strunck)
60′ Marcus Hansen (Elias Sørensen)
60′ Con Ouzounidis (Isak Olafsson)
60′ Steven Simpson (Mathias Jørgensen)
60′ Oliver Svendsen (Jonas Mortensen)
60′ Daniel Gadegaard (Lukas Jonsson)