Nederlag i forårspremieren

Esbjerg fB løftede sig efter pausen, men nøglen til de målgivende chancer manglede. EfB tabte 2-0 i Ceres Park i Superligaens forårspremiere, da Tobias Sana blev dobbelt målscorer.

Første skud til statistikken stod hjemmeholdet for, da Markus Halsti måtte begå et frispark lidt uden for feltet. Forsøget fra Tobias Sana var dog lige i favnen på Jeppe Højbjerg, som kunne sætte spillet op hos EfB igen. Kort efter var det EfB’s tur til at teste AGF’s keeper, men Kaukos skud fra kanten af feltet manglede kvalitet.

14 minutter skulle der gå før kampens første scoring blev en realitet. Jeppe Højbjerg forsøgte at finde Lasha, men afleveringen manglede præcision. I stedet kunne Tobias Sana bryde og drible direkte mod mål inden han satte indersiden på med sin højre. 1-0 til AGF.

EfB havde det svært de efterfølgende ti minutter, hvor det sagtens kunne have stået 2-0 – især Jesper Lauridsen kan klappe sig selv på skulderen for et heroisk indgreb, som afværgede en potentiel scoring for hjemmeholdet. EfB holdt dog stand og efter en halv times spil stod det bedre til for John Lammers’ mandskab – AGF var dog fortsat spilstyrende.

Anyembe havde en god tur i højre side og fandt debutanten hos EfB, Carlo Holse, der sparkede første gang med sit højreben – dog blokeret. Esbjerg manglede den store, målgivende chance, mens det bestemt ikke var tilfældet hos ’De Hvide’ fra AGF. Patrick Mortensen blev spillet helt fri i feltet og han forsøgte herfra at chippe den mod det lange hjørne. Den hoppede Højbjerg ikke på, men bevarede roen og pillede pynten af Mortensen.

Da pausefløjtet lød, havde EfB haft et par fornuftige minutter forinden. Især førnævnte Daniel Anyembe begyndte at røre på sig og truede i offensiven – han kunne blive et vigtigt es i EfB’s søgen efter udligningen i kampens anden halvdel.

EfB kom også godt ud efter pausen og viste gode takter. Jacob Lungi Sørensen spillede en fiks aflevering mod Holse, der forsøgte at dreje den ind til Petre foran mål. Desværre for de rød-klædte – der bar sørgebind til ære for den afdøde tidligere topdommer Peter Mikkelsen – blev afleveringen clearet for næsen af EfB’s forreste mand.

Udtrykket fra Esbjerg-mandskabet manglede bestemt ikke noget i anden halvleg og defensiven stod også bedre rent organisatorisk, således hjemmeholdet ikke tilspillede sig nogen større chancer. Efter 65 minutters spil kunne Lungi – med lidt bedre held – have drejet et hårdt, fladt indlæg i mål. Desværre fik EfB’s midtbanespiller ikke styr på afleveringen fra Carlo Holse.

Med et kvarter igen dalede intensiteten en anelse på denne regnvejrs-aften i Aarhus i Ceres Park. David Nielsens AGF tog ikke nogen chancer, når de havde bolden i fødderne og stod forholdsvist kompakt, hvilket ikke gjorde betingelserne nemmere for Esbjerg fB.

I det 83. minut blev det 2-0 til AGF og så lignede det for alvor, at EfB skulle gå tomhændet fra plænen trods en spilmæssig bedre anden halvleg. Esbjerg-mandskabet blev fanget på en omstilling, hvor Tobias Sana drev bolden frem inden han satte Rodolph Austin og afsluttede fladt i det lange hjørne.

EfB måtte sande, at offensiven bød ind med alt for lidt i dagens opgør. Det blev hverken til en reducering eller en tredje scoring for hjemmeholdet, og derfor sluttede det fortjent 2-0 til AGF i forårspremieren.

Resultat
AGF – EfB 2-0 (1-0)

Målscorere
14’ 1-0 Tobias Sana
83’ 2-0 Tobias Sana

Indskiftninger
63’ Yuri Yakovenko (Adrian Petre)
63’ Mark Brink (Mathias Kristensen)
84’ Mads Larsen (Markus Halsti)