Nederlag mod AaB

AaB viste kynisme og størst vilje her til aften på Blue Water Arena, da EfB måtte forlade banen tomhændet. Gæsterne sejrede 4-1, med to hurtige kasser i hver halvleg. Joni Kauko reducerede for EfB med små ti minutter igen.

Det var gæsterne, som kom bedst ud til dagens kamp på Blue Water Arena i de første par minutter, men Esbjerg-mandskabet kæmpede sig hurtigt med igen og fik mere tid på bolden, som minutterne skred frem. Emmanuel Oti Essigba fik en god mulighed, for at finde en medspiller i feltet, men forsøget blev for højt, og chancen blev derfor ikke til noget.
Første halvleg var generelt meget jævnbyrdig, dog bød den første halve time ikke på mange chancer, men istedet var det to mandskaber, der var meget tålmodige i boldomgangen. Da kampen havde passeret den første halve time, begyndte udeholdet så at bide lidt fra sig, hvor især Kasper Kusk voldte Esbjerg-defensiven problemer med flere forsøg fra kanten af feltet. Især en dobbelt-chance med små ti minutter igen til gæsterne var tæt på at blive til kampens første scoring, men Højbjerg fik pareret den første, mens Kusk sendte andet forsøg tæt forbi mål.
AaB fik generelt mere tag på opgøret, og kort før pausefløjtet, så kom de både foran 1-0 og 2-0. En fejl-aflevering fra Markus Halsti gav en god mulighed til gæsterne, og den endte til sidst foran Lucas Andersen, der prikkede den forbi en chanceløs Jeppe Højbjerg i Esbjerg-målet. Det var også AaB’s nummer 10, der to minutter senere forøgede gæsternes føring, da han på tæt hold kunne dirigere den i nettet.
I anden halvleg blev det kun værre for John Lammers’ mandskab, der havde svært ved at rejse sig ovenpå den tunge slutning fra første halvleg, dog var Adrian Petre tæt på at reducere, da han flot krøllede et frispark på stolpen. Kort efter fandt Rasmus Thellufsen istedet en god position i feltet i modsatte ende, hvorfra han sendte den mod det fjerneste hjørne og gjorde det til 3-0 for gæsterne.
EfB var rystet, og Kasper Kusks scoring blot to minutter senere til 4-0 gjorde det bestemt ikke bedre, hvilket samtidig fik lukket og slukket dagens opgør endegyldigt på Blue Water Arena. AaB’s nummer 17 viste flot teknik inden han udplacerede Højbjerg i målet med et fladt spark. Herfra var der lang vej hjem for EfB, men opbakningen fra Esbjerg-tilhængerne fejlede ikke noget, der kæmpede flot fra lægterne, og det var bestemt ikke til mærke, EfB var bagud med fire på det tidspunkt.
Det blev cruise-control for gæsterne, mens EfB forsøgte sig med enkelte forsøg mod målet, hvor især Emmanuel Oti Essigba var tæt på at reducere for hjemmeholdet, men Rinne i AaB-målet kom flot ned og fik afværget. Tempoet dalede helt naturligt, men Joni Kauko fik dog reduceret med sin scoring i det 83. minut, da et hjørnespark blev slået perfekt mod den stærke finne, og her tøvede han ikke.
En reducering for hjemmeholdet rakte dog ikke langt, og efter fire minutters overtid fløjtede dagens dommer, Mads-Kristoffer Kristoffersen for sidste gang. AaB sejrede fortjent 4-1 på stadionet i Esbjerg fredag aften.

Resultat
EfB – AaB 1-4 (0-2)
Målscorere
43′ 0-1 Lucas Andersen
45’+1 0-2 Lucas Andersen
53′ 0-3 Rasmus Thellufsen
55′ 0-4 Kasper Kusk
83′ 1-4 Joni Kauko
Indskiftninger
46′ Simon Bækgård (Jeppe Brinch)
65′ Yuri Yakovenko (Adrian Petre)
85′ Mathias Kristensen (Brent McGrath)