Førstehold

Nørgaard forlanger koncentration mod FCK

Søndag kl. 16.00 fløjtes der atter op for 3F Superliga-fodbold efter landsholdspausen, og Esbjerg fB skal øst for Storebælt, hvor FC København tager imod. Claus Nørgaard forlanger koncentration og fokus fra spillerne, hvis der skal point med hjem.

Esbjerg fB skal søndag en tur tværs over landet, når FC København i 3F Superligaens 13. spillerunde tager imod i Telia Parken.
Cheftræner Claus Nørgaard forudser en svær kamp, hvor nøglen til succes bliver, at EfB skal være dygtige i de kampafgørende situationer.
– Der findes ingen lette kampe i Superligaen, og den på søndag falder selvsagt også ind under kategorien svær. FCK på deres hjemmebane er en stor mundfuld for alle hold, så vi skal være klar fra start og koncentreret gennem samtlige minutter for at tage et godt resultat med hjem til Esbjerg, hvilket vi tror på kan lade sig gøre, siger han.
EfB og FCK led i seneste spillerunde nederlag til henholdsvis SønderjyskE og Brøndby IF, så Nørgaard forventer to hold, der vil gøre alt for at komme tilbage på sporet.
– Vi kommer som altid til at gå efter alle tre point, og det skal ske gennem en god, taktisk plan. Vi skal ikke være naive, for FCK har høj klasse på alle positioner, og hvis vi giver for meget plads væk eller ikke er fokuseret i enkelte momenter, så vil det med stor sandsynlighed blive straffet.
– Både vi og FCK tabte i seneste runde, så begge mandskaber vil gå på banen med en stor revanchetørst og spillelyst, og jeg tror på, at det kan gå hen og blive en rigtig god kamp, hvor vores opgave bliver at få tingene til at falde ud til vores fordel, fortæller han.
Seks spillere fra førsteholdstruppen har været på landsholdstjeneste og vendte først hjem torsdag, og det har givet en anderledes kampforberedelse.
– Vi glæder os over at have haft mange spillere ude i Europa til landsholdsopgaver, selvom det selvfølgelig giver nogle udfordringer på træningsbanen i forhold til at øve det taktiske, men det er et vilkår, vi gerne tager med.
– Det har givet os mulighed for at få trænet nogle andre aspekter af spillet, og det har fungeret godt. Vi har arbejdet grundigt med øvelserne, og nu handler det om at få finpudset de sidste detaljer, inden det går løs på søndag, siger Claus Nørgaard.
Kamptruppen udtages lørdag eftermiddag.