Kampreferat

Nul point til EfB i silende regn på Blue Water Arena

Det lykkedes ikke Esbjerg fB at tage point lørdag hjemme på Blue Water Arena, da det blev til et klart 0-3-nederlag til FC Fredericia.

På et regnvådt Blue Water Arena måtte Esbjerg fB lørdag eftermiddag se sig slået med 0-3 af FC Fredericia, der med effektivt spil og kynisme sikrede sejren. EfB lykkedes ikke for alvor med at skabe oplagte scoringschancer.

Begge hold kom ind til kampen med et offensivt sind, og forsøgte at angribe hinanden, når muligheden bød sig.

Det kastede ikke større muligheder af sig i kampens indledning, selvom EfB spillede sig igennem til en fornuftig chance efter små 10 minutters spil.

Jonas Mortensen var blæst med frem, og kom fra sin position på højre kant til et indlæg, som blev sendt ind i feltet mellem venner og fjender.

Uheldigvis for EfB var der dog ingen holdkammerater nået med ind i det lille felt, og chancen løb derfor ud i sandet.

Lucas From forsøgte sig kort efter med et opportunistisk skud fra distancen, som Fredericia-målmanden måtte ud i fuld længde for at redde.

I den anden ende bed Fredericia også fra sig og efter 13 minutters spil gav det maksimalt udbytte i form af en scoring.

Gæsterne blev tildelt et frispark foran feltet, som blev sparket fladt mod EfB-målet.

Undervejs derind ramte bolden en Fredericia-spiller på skinnebenet, hvorefter den ændrede retning og totalt snød Daniel Gadegaard på stregen, der chanceløst kun kunne se til.

Nede med 0-1 kæmpede EfB ufortrødent videre, og forsøgte sig særligt med omstillinger, når bolden blev erobret på egen banehalvdel.

Efter en halv times spil blev Tim Freriks sendt i dybden på netop sådan en, og angriberen tog direkte kurs mod mål, men en modstander kom hurtigt tilbage og fik afviklet i en duel i feltet.

Hollænderen slog sig i tacklingen i sådan en grad, at han måtte lade sig udskifte efterfølgende til fordel for Mikkel Ladefoged.

Langsomt udviklede første halvleg sig til et slag med mange dueller midt på banen, og i de flestes tilfælde en kamp om råstyrke.

EfB lykkedes dog med momentvis at lægge et stort tryk på Fredericia-feltet med både pasninger og indlæg, men oftest kom en modstander i vejen med en blokering, når der blev afsluttet.

Der faldt ikke flere scoringer før pausen, da dommeren fløjtede af efter præcis 48 minutters spil.

Østjyderne kom umiddelbart bedst ud til anden halvlegs start, og fik i de første minutter kørt bolden godt rundt på EfB’s banehalvdel.

Efter 51 minutter var det dog i den modsatte ende, der var fare på færde, da Nicklas Strunck stak afsted med bolden, og spillede den ind i feltet, hvor Ladefoged havde taget et godt løb.

Angriberen kunne lige akkurat ikke nå først på bolden, og en Fredericia-spiller fik clearet ud over baglinjen i sidste øjeblik.

Men i stedet for en udligning blev det 2-0 til Fredericia efter 56 minutters spil.

En Fredericia-spiller fik masser af plads til et sende et indlæg ind midt i feltet, hvor en medspiller havde endnu mere plads til at heade bolden i nettet og øge føringen.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen reagerede herefter med en dobbeltindskiftning af Patrick Tjørnelund og Yacine Bourhane for at bringe fornyet energi.

I glimt var der da også optræk til noget spændende for EfB, men Fredericia-defensiven var en hård nød at knække, og tillod lige akkurat ikke den sidste og afgørende plads i feltet.

Anderledes skarpe og effektive var Fredericia, og efter 74 minutters spil udnyttede de rødklædte modstandere en mulighed til reelt at lukke og slukke kampen.

For det blev nemlig 3-0 til gæsterne på en afslutning fra feltkanten, der endnu engang blev rettet af på vej mod mål, og derfor sejlede i nettet.

Herfra var gode råd dyre, og pusten gik af EfB-holdet, der dog kæmpede for at slippe fra kampen med æren i behold.

Bourhane forsøgte sig mod kampens slutning med et kompetent skud fra 20 meter, men symptomatisk for EfB’s kamp, så tog bolden underkanten af overliggeren, inden den gik i spil igen.

Tættere på mål kom holdet ikke, og derfor endte det med et klart nederlag.

EfB spiller i næste runde i Odense mod OB lørdag d. 26. oktober kl. 17.00.