Nulløsning mod Dunajska Streda

Esbjerg-mandskabet spillede første testkamp på træningslejren i Tyrkiet tirsdag eftermiddag mod det slovakiske tophold, Dunajska Streda. Et chancefattigt opgør endte 0-0 på banerne omkring Bellis Deluxe Hotel.

Det var en stille åbning i dagens træningskamp mellem EfB og Dunajska Streda, hvor ingen af de to mandskaber for alvor tog dirigentstokken til sig. EfB fik et frispark i venstre side efter et par minutter, men Mathias Kristensens forsøg blev opsnappet af Dunajska-keeperen. Det var et chancefattigt første kvarter, men efter små tyve minutter begyndte mulighederne så småt at dukke op.
Dunajska Streda kom fri igennem efter en flot stikning midt for mål og var alene med Esbjerg-keeperen, men Jeppe Højbjerg kom flot ud og fik reddet for Esbjerg. Kort efter måtte Adnane Tighadouini forlade banen til fordel for Mads Larsen, da marokkaneren tilsyneladende fik en skade.
Esbjerg bød sig også til med et forsøg til statistikken, da Mathias Kristensen driblede sig til en god mulighed, men skuddet fra EfB’s nummer 26 blev blokeret i sidste øjeblik. Nogle minutter senere var EfB igen på spil og viste denne gang gode takter med et flot angreb, som til sidst fandt Mads Larsen på kanten af feltet. Afslutningen manglede dog kvalitet og Dunajskas keeper havde ikke de store problemer mellem stængerne.
Dunajska Streda var generelt bedst på bolden i første halvleg og var også det mandskab, som kunne notere sig den største mulighed i en ellers chancefattig affære. Der faldt ingen scoringer i de første 45 minutter.
Dunajska kom bedst ud efter pausen og var fortsat mest komfortabel på bolden, dog uden at dominere. Det var også det slovakiske tophold, som truede mest i offensiven, selvom de halve chancer ikke er værd at nævne.
Med en time spillet, var EfB bedre med i opgøret efter et knap så prangende kvarter. Mads Larsen og Jacob Lungi Sørensen spillede sig flot igennem på højrekanten, og fandt Mark Brink modsat som resolut afsluttede, men desværre et par meter over mål. Adrian Petre begyndte også at slå fra sig og drille modstanderens defensiv, men den sidste aktion manglede for de blå-hvide. Det var generelt tilfældet for begge mandskaber, at skarpheden manglede.
Med tyve minutter igen viste Jeppe Højbjerg hvorfor han har været blandt de bedste keepere i Superligaen i efteråret, da han med en flot refleks stoppede et fladt skud fra modstanderen. Nogle minutter senere sendte slovakerne bolden i nettet for første gang, men målet blev annulleret for offside. Et frispark blev sparket hårdt på træværket og spilleren, som returbolden dumpede ned foran, stod altså ulovlig placeret, da han trillede læderet i mål.
Kampens sidste kvarter var præget af dueller på banens midte, hvilket gav mange spilstop og det var derfor svært, at få spillet til at flyde. Der var enkelte løse muligheder til de sort-klædte, mens EfB truede på et par omstillinger. Jesper Lauridsen var sidste mand, som stod for et skud mod målet, da han sparkede fra en spids vinkel 25-30 meter ude nær kampens overtid.
Det var en chancefattig affære i EfB’s første test på træningsopholdet i Tyrkiet, som altså endte uden scoringer.

Indskiftninger
20′ Mads Larsen (Adnane Tighadouini)
75′ Yuri Yakovenko (Adrian Petre)
79′ Klaus Moesgaard (Mathias Kristensen)
81′ Simon Bækgård (Mark Brink)