Førstehold

Nulløsning mod FC Nordsjælland

Esbjerg fB og FC Nordsjælland fandt ikke vej til netmaskerne i aftenens kamp på Blue Water Arena, trods et par gode muligheder mod kampens afslutning for begge mandskaber, for at stjæle alle tre point.

Gæsterne fra FC Nordsjælland åbnede opgøret på Blue Water Arena en anelse bedre end EfB i de første par minutter, hvor Joni Kauko måtte foretage en vigtig clearing i feltet, men mere farligt blev det dog heller ikke for den vestjyske defensiv.
EfB meldte sig også ind i opgøret med et flot angreb i højre side, hvor Mathias Kristensen blev spillet fri i en god position til at slå et indlæg mod flere fremadstormene Esbjerg-spillere i feltet, men præcisionen manglede. Mathias Kristensen tog kort efter et kvalificeret forsøg fra kanten af feltet, men desværre tæt over mål.
De første ti minutter var egentlig lovende for en flot første halvleg med to mandskaber, som ville spille offensivt fodbold, men herefter døde det ud, hvor især EfB manglede både modet og kvaliteten i spillet. FC Nordsjælland var meget på bolden og havde opløb til flere muligheder, men de kom dog aldrig frem til den helt store chance.
Andreas Skov Olsen havde en god solotur, men afslutningen var fra en for spids vinkel og strøg i sidenettet. Underholdningsværdien var alt for lav og der faldt altså ingen scoringer i kampens første halvdel.
I anden halvleg skulle der ikke gå mange minutter før gæsterne fik en gylden mulighed for at åbne målscoringen. Skov Olsen flugtede mod mål efter lidt forvirring i feltet, men Jeppe Brinch var vågen inde på stregen og fik afværget.
Jesper Lauridsen lavede senere et godt overlap i venstre side, hvor han fik bolden spillet i samme retning, men indlægget blev blokeret som det oftest var tilfældet, når EfB kom nær baglinjen. Mathias Kristensen havde også et skud forbi mål, efter flot sammenspil mellem EfB’s nummer 26 og Joni Kauko.
Med et kvarter igen, var det tæt på, at Carlo Holse kunne bringe EfB foran. Rodolph Austin tacklede igennem på Esbjergs banehalvdel og spillede Holse fri i højre side, hvorfra den vævre kantspiller tog et træk ind i banen og drejede den tæt forbi stolpen.
Få minutter senere opstod kampens største mulighed. Ulrik Yttergård clearede bolden op på Adrian Petre nær feltet, der i stedet gav en helt åben chance til EfB’s forreste mand, men den hårde afslutning fortsatte over mål. Det var chancen for en sejr, men skarpheden manglede igen, hvilket var kendetegnet for dagens indsats.
Nær kampens overtid, kunne det dog have blevet til en føring til både gæsterne og hjemmeholdet. Først var Mikkel Damsgaard helt umarkeret i bagrummet og headede den fladt mod kassen, men Jeppe Højbjerg viste klassen og formåede at holde den ude af målet.
Kort efter var gæsterne så tæt på at styre kuglen i eget mål, hvor der gik et sus gennem hele Blue Water Arena. Mere blev det ikke til på Gl. Vardevej, hvor EfB og FC Nordsjælland altså delte i porten.
EfB fortsætter stimen af ubesejrede kampe på eget græs og det ene point betyder, at John Lammers’ mandskab har to point ned til OB på fjerdepladsen. Netop OB, er næste modstander fredag aften klokken 19.00 i Odense.


Resultat
Esbjerg fB – FC Nordsjælland 0-0 (0-0)
Startopstilling
16. Jeppe Højbjerg
40. Daniel Anyembe
38. Jacob Lungi Sørensen
8. Rodolph Austin
14. Jesper Lauridsen
6. Lasha Parunashvili
21. Mark Brink
7. Joni Kauko
10. Carlo Holse
26. Mathias Kristensen
23. Yuri Yakovenko
Indskiftninger
46′ Jeppe Brinch (Mark Brink)
64′ Adrian Petre (Yuri Yakovenko)
72′ Emmanuel Oti Essigba (Mathias Kristensen)
Tilskuertal
5.014

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo