Nulløsning mod Vejle

Kunstgræsbanen ved Guldager Idrætscenter dannede tirsdag eftermiddag rammen om Esbjerg fB’s tredje træningskamp i opstartsperioden, da holdet mødte Vejle BK. EfB leverede en god indsats, men trods flere store scoringsmuligheder sluttede opgøret 0-0.

Esbjerg fB testede tirsdag eftermiddag formen mod 3F Superliga-klubben Vejle BK i et opgør, hvor de blå-hvide dominerede i størstedelen af kampen. Det lykkedes nemlig EfB at skabe flere oplagte scoringsmuligheder, men den sidste skarphed udeblev, og derfor sluttede kampen målløst.

EfB fik den bedste start på opgøret med et aggressivt presspil og en god kontrol over bolden.

Særligt venstre-siden med Clinton Antwi og Pyry Soiri kom godt fra land, og inden for de første minutter satte sidstnævnte sin direkte Vejle-modstander til vægs et par gange med udfordrende spil til baglinjen.

Specielt det andet af angrebene var tæt på at resultere i en scoring, da Soiris aflevering ind i banen fra nul grader fik lov at gå tæt under mål.

Yuriy Yakovenko var på plads til at tage duellen, men en Vejle-forsvarer kom i vejen og fik clearet, inden det blev 1-0.

EfB så i det hele taget gode ud i første halvleg, hvor der blev vist masser af løbevillighed og mod til at tage duellerne og udfordre.

Østjyderne derimod skabte ikke alverden, og bed første gang fra sig efter et lille kvarter, da en nedfaldsbold uden for feltet blev sparket resolut mod mål.

Mads Kikkenborg i EfB-målet kunne dog følge afslutningen stille og roligt til dørs.

Soiri fortsatte de gode takter fra indledningen, og kantspilleren kom også til en kompetent afslutning efter 18 minutters spil.

Simon Bækgård brød bolden centralt på banen, og fandt straks finnen med en god pasning. Soiri tæmmede den på kanten af feltet, og sparkede mod det fjerneste målhjørne, men afslutningen manglede lige den sidste præcision.

Spillemæssigt opstod der herefter en art udligning, idet Vejle kom bedre med i kampen uden, at EfB’s defensiv dog blev tvunget på overarbejde.

Begge hold kom til fornuftige skudpositioner fra feltkanterne, men fælles for forsøgene var, at det ikke lykkedes at få nettet til at blafre.

Cheftræner Olafur Kristjansson benyttede pausen til at foretage en række udskiftninger.

Blandt andre blev Rodolph Austin sendt i aktion for første gang i år, ligesom Jeppe Højbjerg fik pladsen mellem stængerne.

Austin gik ind på den centrale midtbane fra anden halvlegs start, hvor han med sin rutine og nærkampsstyrke sørgede for at agere stopklods for Vejle-angrebene.

I målet viste Højbjerg sig sikker gennem de sidste 45 minutter, og Vejles tilnærmelser blev fornemt afvist.

Særligt i én aktion viste målmanden stor kvalitet, da han med en flot redning afværgede et mål imod.

De største chancer efter pausen tilfaldt dog EfB.

Phun Mang, der mandag fyldte 16 år, var også blevet sendt på banen, og den vævre offensivspiller gik straks uimponeret til værks med udfordrende spil og iver for at udfordre.

Det samme tilførte Zean Dalügge med sin indskiftning, og han var meget tæt på at levere en god assist til Nicklas Strunck.

Dalügge udfordrede fra sin position på højre kant, og gik ned mod baglinjen.

Her sendte han en hård, flad bold ind i feltet blandt venner og fjender, som omtalte Strunck kom først på.

Han fik masser af fart i inderside-afslutningen, men bolden gik forbi den ene opstander. Midtbanespilleren burde her have bragt EfB foran med 1-0.

EfB kørte ufortrødent videre, og fire minutter før tid var det Mads Larsen, der var tæt på score.

Larsen modtog bolden foran Vejle-feltet, hvorfra han med en lumsk afslutning forsøgte at finde det korte målhjørne. Målmanden blev passeret på afslutningen, der dog i sidste ende måtte kapitulere til stolpen.

I de døende sekunder var det så Christian Køhler, der gjorde alt rigtigt i en situation, hvor Antwi havde lavet et godt forarbejde.

Ghaneseren, der gennem hele kampen arbejdede hårdt, var gået med frem i et af hans utallige fremstød, og fra sin placering på kanten lavede han et godt indlæg.

Bolden landede for fødderne af Køhler midt i feltet og med en flot flugter afsluttede han første gang.

På vej mod mål kom en Vejle-spiller dog i vejen for en scoring, og derfor endte det, som det sluttede i en kamp, hvor EfB leverede en god præstation.

23 Yuriy Yakovenko

46′ Jeppe Højbjerg (Mads Kikkenborg)
46′ Rodolph Austin (Simon Bækgård)
46′ Phun Mang (Joni Kauko)
62′ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
62′ Christian Køhler (Kevin Conboy)
70′ Zean Dalügge (Pyry Soiri)
70′ Jeppe Brinch (Kevin Pedersen)
86′ Jonas Mortensen (Daniel Anyembe)