Opløftende EfB-momenter mod Skive

Esbjerg fB var lørdag aggressive over hele linjen på Højslev Stadion mod Skive IK, men måtte trods 1-0-føring og klar overvægt i spil og chancer nøjes med 1-1 i en kamp, hvor indholdet så lovende ud.

Esbjerg fB leverede lørdag eftermiddag en god præstation i særligt de 70 første minutter, da holdet spillede 1-1 mod Skive IK. Emil Holten scorede for EfB til 1-0 på et straffespark i anden halvleg, inden det lykkedes værterne at udligne til slutresultatet.

EfB kom godt fra land, og tog fra første minut teten på kampen med et aggressivt presspil.

Det resulterede i en del fine bolderobringer i kampens indledning, hvor særligt midtbanespiller Hans Høllsberg formåede at komme i vejen for meget.

Han viste samtidig et godt drive og lyst til at udfordre med bolden, når muligheden bød sig, og en Skive-forsvarer måtte bruge ulovlige metoder på kanten af feltet efter små 10 minutters spil for at stoppe et lovende EfB-angreb med Høllsberg som hovedperson.

I den anden ende af banen formåede EfB fuldstændig at lukke Skive ned takket være masser af løbevillighed og kloge beslutninger.

Jonas Mortensen og Marcus Hansen spillede sammen i EfB’s højre side af banen, og de to var med hurtige kombinationer og overlaps en stor mundfuld for Skive-defensiven.

Som efter et kvarters spil, da Hansen blev spillet fri, og kunne slå en flad bold tilbage i banen og ud foran feltet.

Her kom Jesper Lauridsen stormende frem til afslutning, men bolden gik en meters penge over mål.

Også Nicklas Strunck kom i en lignende position fri til et skud fra distancen.

At det høje genpres fungerede godt kom til udtryk flere gange og rigtig godt efter omkring 35 minutters spil.

Strunck erobrerede bolden midt på banen, hvor Skive var på vej frem, og med en hurtig pasning til Emil Holten fik EfB skabt en overtalssituation.

Angriberen tog et par træk, inden han afleverede ud i banen til Hansen, der kom stormende frem.

Han afsluttede første gang, men Skive-målmanden var på plads og fik reddet.

Skibonitterne var sjældne gæster på EfB’s banehalvdel, men en god håndfuld minutter inden pausen lykkedes det alligevel at skabe en mulighed, der var tæt på gå i nettet bag Lukas Jonsson i målet.

Skive fangede nemlig EfB i en omstilling, og fra spids vinkel lykkedes det at komme til afslutning. Vinden hjalp bolden godt på vej, og det øverste af overliggeren måtte tage fra.

Trods mange fine momenter fra EfB-spillerne og optræk til scoring sluttede første halvleg, som den startede.

Cheftræner Lars Vind foretog blot en enkelt ændring i pausen, da Isak Olafsson erstattede Andreas Troelsen, der havde leveret 45 stærke minutter.

Det gik dog på ingen måde udover EfB’s spil, for holdet kom blæsende fra anden halvlegs start, og fortsatte med at trykke Skive langt tilbage på banen.

Det udmøntede sig i en række halvfarlige situationer, men stadionuret skulle runde 56 minutter før, der blev scoret.

Hansen blev spillet fri ved baglinjen, og sendte en god bold ind foran mål, hvor Holten var fri.

Han blev dog nedlagt på ulovlig vis, og dommeren pegede med det samme på straffesparkspletten.

Angriberen tog sagen i egen hånd, og med en sikker inderside kunne han let score til 1-0 til EfB.

Skive blev i samme ombæring straffet med et rødt kort for forseelsen, men holdene havde på forhånd aftalt, at i et sådant tilfælde, så kunne der sættes en ny ind for at begge klubber ville få mest ud af det.

Omtrent midtvejs i anden halvleg lykkedes det Skive at udligne til 1-1 ud af det blå.

De gulklædte fik bygget et angreb op, og fra 20 meter afsluttet ved nærmeste stolpe. EfB-defensiven og Jonsson på stregen kunne ikke nå at reagere på forsøget, og måtte derfor se bolden gå ind.

Minuttet efter blev Elias Sørensen, Yacine Bourhane og Leonel Montano sendt på banen.

Sidstnævnte var manden bag en god situation, der kun var en klasseredning fra Skive-målmanden fra at gå i mål.

Montano satte sin direkte modstander, og sendte en flad bold ind i feltet, som blev ramt og tog retning mod målet. En hurtig refleksredning kom dog i vejen.

Kampen åbnede stille og roligt mere op uden, at det dog betød, EfB blev presset i nogen grad.

Omvendt stilnede presset mod Skive også en anelse af, som tiden skred frem.

Der opstod samtidig flere uprovokerede fejl, og der blev ikke scoret yderligere, hvorfor kampen, der viste mange opløftende EfB-momenter i særligt presspillet, endte 1-1.

EfB spiller træningskamp igen d. 25. februar, hvor modstanderen er Middelfart G&BK. Det er endnu ikke fastlagt, hvor den spilles.

Skive IK – Esbjerg fB 1-1 (0-0)

56′ 0-1 Emil Holten
65′ 1-1

11 Emil Holten

46′ Isak Olafsson (Andreas Troelsen)
66′ Elias Sørensen (Emil Holten)
66′ Leonel Montano (Mads Larsen)
66′ Yacine Bourhane (Hans Høllsberg)
80′ Andriy Novikov (Marcus Hansen)
80′ Daniel Thøgersen (Jesper Lauridsen)
85′ Steven Simpson (Jonas Mortensen)
85′ Phun Mang (Tobias Bjørnebye)
85′ Daniel Gadegaard (Lukas Jonsson)