Overbevisende EfB vandt med 6-2

Esbjerg fB hentede fredag den første udebanesejr i sæsonen, da det blev til en overbevisende og flot 6-2-sejr mod Hobro IK. EfB var foran med 3-0 ved pausen.

Det lykkedes fredag aften Esbjerg fB at tage tre point på udebane mod Hobro IK, da holdet på overbevisende vis vandt med hele 6-2, selvom Con Ouzounidis i første halvleg modtog et rødt kort. Mads Larsen og Matthew Wolfe scorede hver en gang, mens både Leonel Montano og Elias Sørensen blev dobbelte målscorere.

Kampen åbnede i et højt tempo med to mandskaber, der fra første fløjt spillede friskt til frem ad banen.

Hjemmeholdet lykkedes først med at skabe et lille overtag på midten af banen, hvilket skubbede EfB tilbage på egen halvdel.

Det gjorde dog ikke noget, for efter 11 minutters spil udnyttede holdet et Hobro-boldtab midt på banen.

Bolden blev sendt i bagrummet til Nicklas Strunck, der havde taget et godt løb bagom forsvaret.

Midtbanespilleren tog den til sig, gik til baglinjen og sendte en god aflevering tæt ind foran mål.

Her opstod der kortvarigt klumpspil, inden bolden til sidste landede for fødderne af Mads Larsen, der resolut sparkede den i nettet til stor jubel for de mange, fremmødte EfB-fans.

Den efterfølgende periode udviklede sig til et stort slagsmål centreret på græsplænen, hvor der blev tacklet godt igennem fra begge sider.

Fra EfB holdt særligt Lasha Parunashvili sig ikke tilbage, og georgieren var flere gange nede og ligge vandret for at bryde en Hobro-bold frem i banen.

I det hele taget viste EfB-mandskabet sig frem med vilje og masser af saft og kraft i tacklingerne såvel som løbene for sidemanden i holdets tjeneste.

De egenskaber spillede ind, da Leonel Montano efter 37 minutter kunne score sit første mål  i EfB-trøjen.

Mads Larsen modtog bolden i venstre side, og udfordrede sin direkte modstander, der blev så forvirret over de fikse driblinger, at han måtte ned og sidde i feltet.

Bolden blev efterfølgende sendt ind i feltet mod det bagerste område, hvor Strunck forsøgte sig med et hovedstød ned mod det korte hjørne.

Målmanden kom dog godt ned, og fik reddet, men Montano var hurtigt over returbolden og kunne let skubbe den ind over stregen.

Minuttet senere var Montano atter på pletten, da angriberen opsnappede bolden fra en Hobro-midterforsvarer, og fik skabt sig selv en friløber.

Alene med målmanden var han iskold, og kunne let score til 3-0.

Hvad der lignede et drømmescenarie at gå til pause med for EfB, blev forværret en anelse, da Con Ouzounidis efter 42 minutters spil modtog et direkte rødt kort i en situation, hvor forsvarsspilleren kom lige sent nok ind i en tackling.

Cheftræner Roland Vrabec foretog ingen ændringer på holdet inden anden halvleg, og det var en god beslutning.

For der var blot spillet fire minutter af anden halvleg, inden det også blev 4-0 til EfB.

Montano blev væltet ulovligt i feltet, og dommeren pegede prompte på straffesparkspletten.

Elias Sørensen tog straks bolden, og lagde den til rette på pletten.

Angriberen forsøgte med et spark midt i målet, men Hobro-målmanden blev stående og reddede.

Men kun i første omgang for han blev nødt til at give en ripost, som Sørensen var over og let kunne sende i nettet.

Det var ikke at se på spillet, at EfB var en mand i undertal, da holdet trods fire mål oppe ikke tøvede med at gå frem i banen og presse Hobro.

Efter knap en times spil gav det nemlig en 5-0-scoring, da Strunck sendte et frispark ind i feltet.

Her dukkede Sørensen atter op som målscorer, da han med en god afslutning fik dirigeret bolden fladt i mål.

Sidste mål i kampen var dog ikke scoret endnu, da Hobro med godt 20 minutter igen fik reduceret til 1-5 på et flot hovedstødsmål, hvor Ramon ten Hove på stregen var prisgivet.

Værterne forsøgte sig kortvarigt med en tro på tingene, og burde også have reduceret endnu en gang kort efter, men manglende skarphed foran mål gjorde udslaget i en situation, hvor EfB havde det held, der har manglet flere gange tidligere på sæsonen.

2-5 blev det dog, da ten Hove på stregen endnu engang måtte se til, at et godt hovedstødsmål blev sendt i nettet.

EfB svarede dog fornemt igen minuttet efter, da indskiftede Matthew Wolfe scorede til 6-2.

Midtbanespilleren blev spillet fri af Parunashvili, der opsnappede bolden midt på banen, og alene igennem udnyttede også han muligheden for at score sit første mål i den blå-hvide trøje.

EfB spiller næste kamp fredag, når Jammerbugt FC gæster Blue Water Arena kl. 19.00.

Hobro IK – Esbjerg fB 2-6 (0-3)

11′ 0-1 Mads Larsen
37′ 0-2 Leonel Montano
38′ 0-3 Leonel Montano
49′ 0-4 Elias Sørensen
59′ 0-5 Elias Sørensen
67′ 1-5 Kasper Høegh
79′ 2-5 Justin Shaibu
80′ 2-6  Matthew Wolfe

Udvisning:
42′ Con Ouzounidis

7 Elias Sørensen

64′ Matthew Wolfe (Leonel Montano)
82′ Elias Sørensen (Kempes Tekiela)
82′ Marcus Gudmann (Mads Larsen)
87′ Patrick Schmidt (Jonas Mortensen)
87′ Steven Simpson (Charlie Winfield)