Førstehold

Reserverne fik revanche mod de kongeblå

Martin Egelund blev kampens eneste målscorer, og derfor løb Esbjerg-reserverne med alle tre point i Lyngby. EfB’s reserver er nu på ni point efter fem kampe

Esbjergs reserver spillede mandag eftermiddag kamp på udebane mod Lyngby, hvor vestjyderne kunne få revanche efter nederlaget til de kongeblå i sidste uge på eget græs. EfB havde sendt et meget ungt mandskab afsted til det sjællandske, og det skulle derfor blive en god test for talenterne, der var suppleret af enkelte rutinerede kræfter. Heriblandt var Agus Garcia, der afsonede sin sidste karantænedag i gårsdagens sejr mod AC Horsens.
Lyngby startede bedst ud i dagens opgør og havde godt styr på begivenhederne, men esbjergenserne fik sig stille og roligt kæmpet tilbage. Det gav mere boldomgang til de blå og hvide, som også gav et afkast i form af enkelte muligheder i omstillingsspillet, hvor den unge offensiv kunne bruge sin fart på den sidste tredjedel.
Syv minutter inden pausefløjt røg kuglen så i netmaskerne, og det var såmænd EfB, der bragte sig i front 1-0. U17-landsholdsspilleren, Mads Zaar, fandt Martin Egelund i et frit rum, og her tog han et træk ind i banen. Uden at tøve huggede Egelund til bolden, som kunne se læderet stryge forbi Lyngby-keeperen og ind i mål.
Stillingen holdt frem til pausen, og anden halvleg bød på chancer til begge mandskaber, men ens for dem var, at skarpheden manglede i de afgørende situationer. Mads Kikkenborg i Esbjerg-målet gjorde det heller ikke nemt for de kongeblå, for han stod nemlig en rigtig flot kamp.
Udgangspunktet var en solid defensiv, som EfB efterhånden er frygtet for rundt omkring i fodbold-Danmark, og EfB skulle da heller ikke samle læderet op fra eget mål én eneste gang i dagens reservekamp. Der faldt ikke flere scoringer, og Esbjergs reserver tog derfor alle tre point med tilbage til Vestjylland.
A+-træner, Lars Vind, der sammen med Johnny Mølby stod i spidsen for dagens mandskab, havde ros til de unge spillere efter kampen, og særligt de erfarne.
– Jeg vil gerne rose de helt unge spillere for præstationen, men Agus, Brent og William skal også have kredit, for de løser opgaven rigtig flot i dag. Generelt var det en god arbejdsindsats, hvor vi stod solidt i defensiven, mens vi samtidig fik bragt noget fart den anden vej i vores offensive spil, fortæller Lars Vind.


Resultat:
Lyngby reserver – EfB reserver 0-1 (0-1)
Målscorer:
38′ 0-1 Martin Egelund
Startopstilling:
Mads Kikkenborg
Emil Ankersen
William Møller
Agus Garcia
Jonas Mortensen
Mirza Husic
Mads Larsen
Martin Egelund
Brent McGrath
Mads Zaar
Rasmus Rejnhold
Indskiftninger
55′ Klaus Moesgaard (Mads Zaar)
55′ David Easter (Mirza Husic)
65′ Patrick Egelund (Martin Egelund)
80′ Mads Borchers (Rasmus Rejnhold)
85′ Thor Kristiansen (Mads Larsen)

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo