Akademi

Sæsonerne der gik: U17 og U19

Både Esbjerg fB’s U17- og U19-hold er gået på fortjent sommerferie efter veloverståede sæsoner, hvor begge mandskaber frem til det sidste var inde i billedet til medaljer. Vi lykkedes med de fokusområder, vi ville, fortæller A+-træner Lars Vind.

I begyndelsen af juni sluttede sæsonen for både Esbjerg fB’s U17- og U19-hold, og begge mandskaber leverede undervejs flere gode præstationer, der lover godt frem mod de kommende år.
A+-træner Lars Vind ser tilbage på et godt fodboldår, hvor det overordnede mål med at udvikle det enkelte talents spidskompetencer i både træning og kamp lykkedes.
– Vi er naturligvis godt tilfredse med, at vi helt til det sidste blandede os i kampen om medaljer, men grundlæggende er det ikke, det vigtigste for os. Fokus i dagligdagen og til kampene er på udviklingen af den enkelte spiller og dennes individuelle færdigheder, og det er i sidste ende noget, vi kigger langt mere på, end om vi til sidst slutter som nummer et, to eller otte, selvom vi naturligvis stræber os på at vinde hver eneste kamp, siger han.
Han hæfter sig ved, at der ikke er langt fra akademiet til Superliga-holdet, idet to spillere i form af Jonas Mortensen og Patrick Egelund fra U19-årgangen i løbet af forårssæsonen tog skridtet op og fik debut på EfB’s førstehold.
– Patrick har gjort det godt på U19-holdet, og i løbet af sæsonen begyndte han at træne med Superliga-truppen og spille kampe for reserveholdet. Efterfølgende fik han debut på højeste niveau, og det er glædeligt, for det beviser, at der ikke er langt til toppen i EfB, hvis man er dygtig nok og arbejder hårdt for det. Historien om Jonas Mortensen er den samme, idet han sidste sommer blev en fast del af førsteholdstruppen, inden han fik debut godt et halvt års tid efter, siger Lars Vind, der også fremhæver de to årgang 2001-spillere Mads Larsen og Noah Nurmi.
På baggrund af gode indsatser på begge U-hold leverer EfB Akademi hele seks spillere i form af Mads Zaar, Denis Catovic, Patrick Tjørnelund, Marcus Hansen, alle 17 år, Andreas Lausen, 16 år, samt Rasmus Rejnhold, 18 år, til de kommende ugers opstart frem mod den kommende sæson.
– De seks spillere har alderen til at spille U17- og U19-fodbold, og det kommer de også til primært til at spille, når turneringerne starter op igen efter ferien, men når vi tager dem med omkring førsteholdet, så er det jo også fordi, vi ser et stort potentiale i dem alle, fortæller Lars Vind.
Foruden Patrick Egelund og Jonas Mortensen fik Jeppe Højbjerg, Lasse Mikkelsen, Daniel Anyembe, Jeppe Brinch, Anders Dreyer, Mark Brink, Mads Larsen, Mathias Kristensen, Jacob Lungi Sørensen, Simon Bækgård og William Møller fra EfB Akademi spilletid i den forgangne sæson.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo