Kampreferat

Sejr i Roskilde: EfB viser utrolig moral

Selvom Esbjerg fB var nede med 0-1 fredag på udebane mod FC Roskilde viste holdet en fantastisk moral, og tog alle tre point. Debutant Mikkel Ladefoged scorede til 2-1 i overtiden.

Esbjerg fB lykkedes med at tage den fjerde sejr på stribe, da holdet fredag aften på udebane mod FC Roskilde på en overtidsscoring af debuterende Mikkel Ladefoged vandt med 2-1. Leonel Montano havde inden da udlignet til 1-1 i en kamp, hvor holdet viste stærk karakter.

Kampen fik en langsommelig åbning for EfB’s vedkommende, der skulle bruge de første minutter på at finde fodfæste.

Således var der til tider sløset boldomgang og en række uprovokerede fejlafleveringer i kampens indledning.

Lucas From, der lå helt fremme som spidsangriber, fik ikke meget at arbejde med i kampens første kvarter, og han blev pakket godt ind af de kvikke Roskilde-forsvarer, når der blev sendt en bold frem.

Mikail Maden var manden bag det, der kunne være blevet helt godt.

Midtbanespilleren havde taget et godt løb i en omstilling og var tæt på at lægge op til et føringsmål, men det udeblev.

Kort efter var det så værterne, der fik foræret en stor mulighed, men heldigvis for EfB’erne var Roskilde for sløsede, da det skulle omsættes til scoring, og chokket udeblev derfor.

I den sidste halvdel af første halvleg fik EfB bedre kontrol med bolden uden, at det dog førte til alverden.

Tættest på scoring var Andreas Lausen, da han afsluttede et indlæg fra Maden, men skuddet blev blokeret.

Også kollega Nicklas Strunck forsøgte sig med en afslutning fra distancen kort inden pausefløjt, men bolden gik lige i favnen på hjemmeholdets målmand.

Mere skete der ikke i de første 45 minutter, og de to mandskaber kunne derfor gå i omklædningsrummene med remis.

EfB foretog ingen ændringer i pausen, og de startende 11 spillere fortsatte dermed fra anden halvlegs start.

Her fik målmand Daniel Gadegaard hurtig en mindre hovedrolle, da han måtte agere redningsmand efter et boldtab fremme i banen.

Heldigvis var Gadegaard på plads, og fik reddet flot.

Roskilde fik klart bedst fat lige efter pausen, og minutter efter tillod EfB også et indlæg, som en modstander kom først på.

EfB blev dog bedre, og efter et hjørnespark i det 54. spilleminut var Peter Bjur tæt på at score.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog med 25 minutter tilbage den første ændring, da Tim Freriks blev sendt ind og med det samme lagde sig helt frem.

Det var dog ikke hollænderen, der kort efter fik en hovedrolle, for det gjorde Roskilde.

Hjemmeholdet udnyttede nemlig en clearing, der ikke fik saft og kraft nok, til at banke bolden helt op i målhjørnet, da muligheden bød sig.

Elias Andersen blev herefter også skiftet ind i jagten på et mål, der som minimum kunne sikre et point.

EfB lykkedes ikke rigtig med at blive farlige, og med små 10 minutter tilbage blev også Mikkel Ladefoged, der dermed debuterede i den blå-hvide trøje, og Andreas Troelsen skiftet ind.

De var sammen med holdkammeraterne med til at etablere et tryk i slutminutterne, og det kastede et vigtigt hjørnespark af sig i det 86. minut.

Leonel Montano steg til vejrs på indlægget og med en god styring, fik han headet bolden i nettet til 1-1.

Udligningen gav stor tro på tingene i EfB-lejren, der udnyttede usikkerhed hos Roskilde til at presse på for endnu en scoring.

I de døende sekunder blev EfB tildelt et frispark foran feltet, og frisparksekspert Lausen skulle eksekvere.

Desværre for ham og de øvrige EfB’ere gik det kvalificerede skud dog et par meter over mål.

Det lignede dermed en pointdeling, men i den dybeste overtid opstod en situtation, hvor EfB ramte overliggeren to gange, inden Ladefoged til sidst kunne score til 2-1 og sikre den fjerde sejr på stribe.

EfB spiller igen onsdag kl. 17.00 i Oddset Pokalen på udebane mod Vejlgaard Boldspilklub fra Danmarksserien.