Sen udligning koster to point i Gladsaxe

Esbjerg fB havde længe alle tre point i hænderne på udebane mod AB, men i den dybeste overtid lykkedes det hjemmeholdet at score og udligne til slutresultat 1-1. Elias Sørensen bragte EfB foran med 1-0 lige efter pausen.

Det lignede længe den fjerde sejr på stribe til Esbjerg fB, da holdet på udebane mødte AB, men en scoring til 1-1 i kampens allersidste sekunder gjorde, at det blev til en pointdeling. Elias Sørensen bragte ellers EfB foran med 1-0 i begyndelsen af anden halvleg.

AB åbnede kampen bedst, og gik fra første sekund højt på EfB, der blev fanget i et par omstillinger inden for de første minutter.

Farligt for alvor blev det dog ikke, og EfB kunne derfor bruge de indledende minutter på at finde fodfæste i opgøret.

Stille og roligt fik EfB bedre fat, og med omhyggelighed i pasningerne og et stærkt genpres lykkedes det at få overtaget og skubbe bolden rundt på hjemmeholdets banehalvdel.

Det resulterede i fine indlægssituationer og skudforsøg fra omkring feltkanten.

I de afgørende momenter manglede præcisionen dog.

Efter 25 minutters spil fik EfB en god chance, da Emil Holten blev væltet ulovligt foran AB-feltet.

Andreas Troelsen gik til frisparket, men bolden gik i muren.

Da der var spillet en god halv time var det AB, der bed fra sig.

Sjællænderne fik et hjørnespark, som ad et par omgang blev farligt.

Lukas Jonsson i EfB-målet kom på mellemhånd i en enkelt situation, men viste ingen slinger i valsen, da der var behov for ham på stregen.

Kort før pausen var Mathias Jørgensen centimeter fra at bringe EfB på 1-0, da han flugtede en bold mod fjerneste sidenet.

Uheldigvis for den hurtige kantspiller og holdkammeraterne strøg den dog lige akkurat uden om stolpen.

Det blev symptomatisk for første halvleg, der sluttede uden scoringer.

EfB foretog ingen ændringer i pausen, og de 11 startende kunne derfor fortsætte jagten på mål.

Anden halvleg var blot små fem minutter gammel, da kampens første scoring faldt.

Elias Sørensen noterede sig for målet, og udbyggede dermed sin scoringsstime til at omfatte fire kampe i streg.

Målet faldt efter en situation hvor Yacine Bourhane var i boldbesiddelse, og blev tacklet af en AB-spiller foran feltet.

Modstanderen mistimede sit forsøg på at erobre bolden, og endte med at lave en stikning ind i feltet imellem venner og fjender.

Det havde Sørensen luret og med et godt løb bagom forsvaret, endte han i fri position med AB-målmanden, som sikkert blev passeret til stor glæde for de omkring 500 EfB-fans på stadion.

Føringsmålet fik AB frem på banen, og EfB virkede overraskende passive i den efterfølgende periode.

Blandt andet tillod holdet en stor chance til værterne i feltet, men heldigvis for EfB gik forsøget over mål.

Leonel Montano kom i det 72. spilleminut på banen med fornyet energi helt fremme.

I det hele taget bragte EfB masser af energi ind i kampen mod slutningen, hvor der virkelig skulle kriges.

Med kløgt og knofedt lykkedes det at afværge AB-forsøgene, selvom EfB blev trykket langt tilbage i banen.

Holdet nåede næsten i mål med missionen, men i overtiden blev AB tildelt et frispark et par meter foran feltet.

Dette blev eksekveret på flotteste vis, og selvom Jonsson strak sig langt, så kunne han ikke nå bolden, der gik i nettet til 1-1.

EfB fik herefter lagt et lille tryk i jagten på et 2-1-mål, men tiden var for kort, og derfor blev det til blot et enkelt point.

EfB spiller næste runde på hjemmebane søndag d. 4. juni kl. 15.00 mod Thisted FC.

AB – Esbjerg fB 1-1 (0-0)

50′ 0-1 Elias Sørensen
90+3′ 1-1 Marcus Gudmann

11 Emil Holten

64′ Con Ouzounidis (Mathias Jørgensen)
73′ Leonel Montano (Elias Sørensen)
86′ Hans Høllsberg (Mads Larsen)