Skæbnen var hård ved EfB

Blue Water Arena dannede lørdag ramme om Esbjerg fB’s opgør mod FC Fredericia, og trods en tidlig 1-0-føring endte det med et 1-2-nederlag.

Esbjerg fB fik en kold spand vand i hovedet i den dybeste overtid lørdag eftermiddag hjemme på Blue Water Arena, da holdet tabte 1-2 efter ellers at have været foran med 1-0 på mål af Elias Sørensen.

Der stod EfB på åbningen af kampen, og holdet lagde aggressivt fra land med et godt pres på Fredericia, der hurtigt kom langt tilbage i banen at stå.

Efter otte minutter var den gode start ved at give pote i blå-hvid favør, da holdet tilspillede sig et hjørnespark.

Bolden blev sendt ind over og fastholdt omkring Fredericia-feltet, hvor Con Ouzounidis til sidst kom til en flad afslutning efter Jonas Mortensen inden da måtte se sit forsøg blive blokeret.

Skuddet blev rettet af på vej mod mål, og det snød fuldstændigt østjydernes målmand, der dog kunne glæde sig over, at overliggeren var med ham og holdkammeraterne.

Kort efter var Mads Larsen tæt på at åbne ballet, da han i samarbejde med Elias Sørensen erobrede bolden foran gæsternes felt og pludselig fik skabt en situation, der sendte midtbanespilleren alene igennem med målmanden.

Larsen manglede dog den sidste kynisme i en-mod-en-duellen, og måtte således se sig som ham, der trak det korteste strå.

Da der var spillet et kvarters tid viste Larsen sig derimod frem fra sin bedste side, da han snørede sin direkte modstander i feltet, og efterfølgende spillede bolden tværs ind i feltet, hvor Sørensen stod klar til at sparke første gang.

Skuddet havde den rette præcision og fart, og gik fladt forbi Fredericia-målmanden og i nettet til en 1-0-føring.

Gæsterne var kun sporadisk tilstede på EfB’s felt i den første halve time, og debutant Ramon ten Hove i målet blev således ikke sendt på ret meget på overarbejde.

I de få situationer hvor der var optræk til noget alvorligt viste den 23-årige hollænder sig som en sikker sidste skanse.

Først efter 36 minutters spil var det ved at blive lige spændende nok foran EfB’s mål.

Fredericia sendte et hjørnespark ind foran, hvor der opstod klumpspil på stregen og kun heroisk forsvarsspil afværgerede en udligning.

Lige inden pausen havde Fredericia endnu en god mulighed, da et frispark fra 25 meter blev sendt direkte mod målhjørnet, men ten Hove kom flot op og fik reddet bolden udover baglinjen.

Cheftræner Roland Vrabec blev i pausen tvunget til at foretage en ændring, idet Jonas Mortensen måtte udgå til fordel for Marcus Gudmann, der gik ind på højre wing-back.

Begge mandskaber kom ud til de sidste 45 minutter med god tænding, og der blev gået til den i duellerne midt på banen, hvor det meste af første kvarter af anden halvleg foregik.

Efter en god time var det Fredericia, der markerede sig første gang efter at have skabt lidt optræk.

Således spillede gæsterne sig fikst igennem EfB-defensiven, hvilket resulterede i, at en modstander på ulovlig vis til sidst blev nedlagt i feltet på ulovlig vis.

Kampens dommer pegede resolut på straffesparkspletten, hvorfra der sikkert blev omsat til mål og dermed 1-1 på tavlen.

Herfra dominerede østjyderne på banen som det bedste hold i en periode, hvor EfB ikke formåede at få etableret angrebene på rette vis.

I stedet blev chancerne skabt af Fredericia, der fik masser af plads i bagrummene til at løbe bagom forsvarsspillerne og efterfølgende lave indlæg ind i feltet.

Indskiftede Steven Simpson ville det dog anderledes, og med et kvarter igen udfordrede angriberen en forsvarsspiller og satte i sprint mod mål.

Fra en spids vinkel sendte han bolden ind foran mål, hvor holdkammeraterne lige akkurat ikke kunne nå den, fordi en østjysk fod kom i vejen.

I den dybeste overtid ramte uheldet så EfB, da Fredericia blev tilkendt et frispark uden for feltet.

Bolden blev sendt i en bue mod mål, og ten Hove kom fint ud i siden til den, men mistimede samtidigt og kunne derfor se nettet blafre.

Kort efter blev kampen fløjtet af ved slutresultatet 1-2.

EfB’s næste kamp er fredag på udebane i Hobro.

Esbjerg fB – FC Fredericia 1-2 (1-0)

Målscorere:
13′ 1-0 Elias Sørensen
64′ 1-1 Anders Holvad (straffespark)
90+4′ 1-2 Alexander Jensen

7 Elias Sørensen

46′ Marcus Gudmann (Jonas Mortensen)
61′ Steven Simpson (Leonel Montano)
85′ Matthew Wolfe (Elias Sørensen)
90+2′ Malthe Kristensen (Nicklas Strunck)