Kampreferat

Skarpe EfB vinder med 2-1 ude over Middelfart

Den gode start på sæsonen fortsatte fredag, da Esbjerg fB på udebane mod Middelfart BK vandt med 2-1 i en hæsblæsende kamp.

Esbjerg fB har fortsat maksimumpoint i 2. division, da det fredag aften blev til en 2-1-sejr på udebane mod Middelfart BK. Andreas Lausen scorede direkte på frispark, inden Elias Sørensen scorede til 2-0 tæt under mål.

Begge hold kom godt og aggressivt i gang med kampen, hvor der fra første fløjt blev spillet fremadrettet og angrebslystent fodbold.

Allerede efter blot et par minutters spil fik hjemmeholdet en god mulighed efter et hjørnespark, men hovedstødsforsøget gik snert uden om fjerneste stolpe.

Inden stadionuret havde rundet 10 skulle EfB også tilspille sig en fin chance efter en sekvens, hvor det lykkedes at flytte spillet hurtigt med et godt sideskift af Tobias Stagaard til Jonas Mortensen modsat.

Backen sendte bolden ind foran mål, hvor Emil Holten var på plads, men lige akkurat manglede det sidste for at passere Middelfart-målmanden.

Hjemmeholdets bagerste mand måtte efter 17 minutters spil hive en god redning frem efter et skud af Mathias Jørgensen fra spids vinkel i feltet.

Den anden afslutning var også et udtryk for, at EfB stille og roligt overtog teten på opgøret, og fynboerne faldt længere tilbage på banen.

Dog ikke mere end da muligheden for at fange EfB i en omstilling bød sig, så slog Middelfart til.

Som efter 24 minutter da et godt angreb gav værterne en oplagt scoringsmulighed fra tæt hold i feltet efter et godt angreb.

Lukas Jonsson på stregen kom dog blæsende frygtløs ud af sit mål, og fik blokeret skuddet og dermed afværget en fynsk scoring.

Intensiteten i opgøret var højt, og der blev gået til den i alle dueller fra både Middelfart og EfB, hvilket mod slutningen af første halvleg gik ud over det polerede spil og evnen til at sammensætte farlige angreb.

I det sidste minut inden pausen fik Middelfart dog en chance for at score, da det efter et mistimet EfB-indgreb i bagkæden efterlod plads til en angriber, der pludselig var alene igennem med Jonsson.

Men den svenske målmand var atter EfB en vigtig brik, og fik reddet, og holdene kunne gå i omklædningsrummet med stillingen 0-0.

Der blev ikke foretaget ændringer på holdkortet midtvejs, og alle 11 EfB’ere kunne derfor gå ud til de sidste 45 minutter og fortsætte.

Efter en god håndfuld minutter var Jørgensen så tæt på at score til 1-0 til EfB, som det var muligt, men han måtte se sit elegante lob ind over målmanden tage fra via underkanten af overliggeren og gå i spil igen.

Men kort tid efter var det stolpe ind i stedet for stolpe ud, da EfB fik et frispark foran halvbuen.

Andreas Lausen lagde bolden til rette og med et veludført spark, sendte han den i nettet med hjælpe fra stolpen.

Kort efter føringsmålet blev Elias Sørensen og Nicklas Strunck sendt på banen med fornyet energi.

EfB havde svært ved at holde momentum i perioden efter målet, og Middelfart trykkede hårdt på for en udligning.

Den var lige ved at falde efter 65 minutters spil, da en bold tæt under mål blev sendt på overliggeren efter et indlæg i feltet.

Fynboerne lugtede blod foran de 1.446 tilskuere, og formåede med direkte spil at fange EfB ude af position flere gange.                                                                                                               

Defensiven anført af særligt Isak Olafsson stod dog stærkt imod, og ofrede sig helhjertet, da der var behov for det.

Som tiden skred frem satsede Middelfart mere og mere, hvilket gav plads den anden vej til EfB’s hurtige omstillinger.

Det gav Jørgensen en oplagt mulighed for at lukke og slukke for opgøret, da han blev spillet fri i dybden af Holten, men afslutningen i feltet gik lige akkurat forbi stolpen. 

I kampens sidste minut lignede det, at EfB skulle lukke ned for al spænding om, hvordan pointene skulle fordeles, da Elias Sørensen fra kort afstand scorede til 2-0.

Målet kom efter, at Strunck på fremragende vis erobrede bolden centralt, og spillede videre på kanten til Holten, som sendte ind midt i feltet.

Her dukkede Sørensen op, og ad to omgange kunne han trille bolden i nettet og hjælpe EfB i retningen af alle tre point.

I overtidens sjette minut skulle der dog komme en anelse malurt i bægeret og kortvarig spænding, da Middelfart lykkedes med at reducere til 1-2, men mere blev det ikke til, og EfB tog dermed den tredje sejr af tre mulige i sæsonen.

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo