Skuffende remis mod Jammerbugt

Esbjerg fB missede muligheden for tre point fredag hjemme mod Jammerbugt FC, da holdet måtte tage til takke med 2-2. I fem minutters overtid fik EfB tilkendt et straffespark, men en god redning kom i vejen for endnu en blå-hvid sejr.

Det lykkedes ikke Esbjerg fB fredag aften at følge seneste rundes 6-2-sejr over Hobro IK med en ny hjemme på Blue Water Arena mod Jammerbugt FC, idet det trods en føring midtvejs i anden halvleg blev 2-2. Mads Larsen scorede det første mål, inden Oliver Svendsen i sin debut i anden halvleg scorede til 2-1.

EfB satte sig fra første fløjt på begivenhederne, og det var således spil til et mål gennem stort set hele første halvleg.

Allerede efter syv minutters spil var det således ved at give en 1-0-scoring ved Elias Sørensen.

Angriberen blev spillet fri midt i feltet af Mads Larsen med en god aflevering, men den flade afslutning mod fjerneste sidenet strøg lige nøjagtigt et par centimeter forbi.

De nordjyske gæster havde store problemer med at tøjle det hidsige EfB-genpres fremme på banen, og Jammerbugt blev derfor tvunget til at slå en lang bold op i banen hver gang, holdet fik fat i den.

I de bagerste rækker havde anfører Viktor Tranberg og resten af kollegaerne fint styr på den enlige Jammerbugt-angriber, så bolden blev derfor hurtigt sendt retur til EfB-offensiven, når den blev erobret.

Dette til trods kom nordjyderne alligevel foran med 1-0 efter godt 20 minutters spil, da en lang bold ikke blev clearet tilstrækkeligt, og Jammerbugts forreste mand derfor fikst kunne sætte en lang tå på og sparke den over en sagesløs Ramon ten Hove, der måtte se bolden dykke i mål.

Skuffelsen over målet var dog kortvarigt, da det lykkedes EfB at udligne til 1-1 blot to minutter senere.

Larsen blev flot spillet fri af Nicklas Strunck, og alene igennem med målmanden valgte midtbanespilleren med et elegant vip at lægge bolden ind over målmanden.

EfB forsøgte herefter at udnytte medgangen til at score en gang mere, men Jammerbugt stod godt imod i defensiven, og tøvede ikke med at trække den nødvendige tid, når mulighederne bød sig.

Strunck var tæt på fem minutter før pausen, da han tog et godt raid op igennem banen, og fra halvbuen sparkede på kassen.

Skuddet fejlede ingenting, men målmanden nåede ned og fik halvklaret ud i feltet, hvor Larsen var over returen, men måtte se afslutningen gå snert forbi, og der blev derfor ikke scoret yderligere i de første 45 minutter.

Cheftræner Roland Vrabec benyttede pausen til at foretage en enkelt ændring, da 17-årige Oliver Svendsen, der har en fortid i samarbejdsklubben BK Klitten fra Hvide Sande, blev sendt på banen som højre back.

EfB kom godt ud til anden halvleg, og fortsatte med det høje pres på gæsternes bagkæde.

Jammerbugt havde i den anden halvdel af kampen valgt en mere offensiv tilgang, og holdet bød sig derfor også til på EfB’s banehalvdel.

Patrick Schmidt og Dino Halilovic blev også skiftet ind for at lægge et yderligere tryk, men det var den første indskiftning, der sprang i øjnene.

Unge Svendsen fik nemlig en drømmedebut, idet han efter en god times spil bragte EfB foran med 2-1.

Den unge back tog et energisk løb i dybden, og havde held med at komme ind foran sin direkte modstander.

Alene med målmanden valgte Svendsen at vippe bolden ind over og i nettet, hvorefter han stormede ud mod hjørneflaget glidende på knæene og kunne lade sig tiljuble af holdkammeraterne.

Glæden varede dog kort, idet Jammerbugt seks minutter senere udlignede til 2-2 i en situation, hvor EfB-defensiven var lige lovligt gavmilde i deres markeringer.

I en sidste jagt på alle tre point blev også Steven Simpson skiftet ind.

EfB formåede dog ikke at få lagt det ønskede pres, og i stedet udviklede slutminutterne sig til en åben slagudveksling, hvor kampen kunne have gået begge veje.

I fem minutters overtid lignede det for alvor tre point til EfB, da holdet blev tilkendt et straffespark.

Patrick Schmidt gik til bolden, og sendte et fint spark afsted, men han måtte til stor ærgrelse se målmanden hive en flot redning frem som kampens sidste aktion.

Esbjerg fB – Jammerbugt FC 2-2 (1-1)

21′ 0-1 Sead Gavranovic
23′ 1-1 Mads Larsen
62′ 2-1 Oliver Svendsen
68′ 2-2 Sead Gavranovic

7 Elias Sørensen

46′ Oliver Svendsen (Matthew Wolfe)
55′ Patrick Schmidt (Leonel Montano)
55′ Dino Halilovic (Lasha Parunashvili)
73′ Steven Simpson (Elias Sørensen)
90+3′ Rudi Pache (Denis Catovic)