SLUT: EfB – Randers FC 3-3

Et hæsblæsende opgør på Blue Water Arena endte 3-3. Randers FC fuldendte sit comeback med en scoring dybt inde i overtiden, og EfB står dermed fortsat uden sejr.

Der var lagt op til en festlig eftermiddag på Gl. Vardevej, da Esbjerg fB kort forinden kick off præsenterede Rafael van der Vaart, der bliver klubbens nye nummer 10.
Dagens kamp mod Randers FC startede også flot for de vestjyske knægte, og de to hold gav de 4.015 tilskuere en masse underholdning. EfB var bedst i kampens begyndelse, der virkede motiverede efter at få sæsonens første sejr.
Der skulle heller ikke gå mere end tyve minutter før det første mål kom, og det var EfB, der bragte sig foran på et straffespark. Anders Dreyer tog sig af sparket, og scorede uden problemer og fik dermed åbnet sin målkonto i Superligaen.
Herefter fortsatte EfB med at vise godt spil og gav heller ikke meget plads til gæsterne, når de var i boldbesiddelse, hvor især Lasha Parunashvili og Joni Kauko leverede en fornem præstation på banens midte.
Fem minutter før pausen fordoblede Esbjerg så sin føring, og det var netop Joni Kauko der påtog sig rollen som målscorer. Kauko og Petre kombinerede flot sammen, der til sidst gav EfB’s nummer 7 chancen, og her tøvede han ikke. 2-0 til EfB, som også blev resultatet ved pausen.
Randers kom bedre med i anden halvleg, men det var stadig hjemmeholdet, der tog teten. Tempoet fortsatte i det høje niveau og ingen af mandskaberne gemte sig i duellerne. Efter en times spil blev stadionet på Gl. Vardevej endnu mere euforisk, da måltavlen viste 3-0. Mathias Kristensen tog sig af et frispark i venstre side, som sejlede forbi venner og fjender direkte i mål. Klogt sparket af den 21-årige Kristensen og 3-0 til Esbjerg fB.
Minutter efter kunne det have blevet 4-0, da der blev peget på pletten af dagens dommer for anden gang. Anders Dreyer var manden bag sparket igen, men denne gang læste Randers-keeperen forsøget.
Intensiteten dalede så småt og det samme gjorde tempoet, hvilket hjalp gæsterne tilbage i matchen igen, selvom den burde have været lukket på dette tidspunkt i opgøret. I stedet scorede Kevin Conboy for Randers med tyve minutter igen og reducerede til 3-1, hvilket gav gæsterne blod på tanden og et spinkelt håb om point.
Randers FC pressede på, men Esbjerg holdte stand de næste femten minutter, men så heller ikke mere. I det 89. minut fik Randers dén reducering, der for alvor gav en unødvendig spænding de sidste par minutter og da Agus Garcia minutter forinden måtte forlade banen, da han modtog sit andet gulte kort, så var hjemmeholdet for alvor presset ned. 3-2 og kort efter viste dagens 4. dommer, at tillægstiden var fire minutter.
Nervøsiteten var til at spore, både på banen såvel som på lægterne og i allersidste sekvens fik Randers FC udlignet til 3-3, da Erik Marxen opsnappede en løs bold i feltet og hamrede kuglen i mål.
Randers FC fuldender sit comeback dybt inde i overtiden og de to mandskaber måtte derfor dele i porten.

Esbjerg fB – Randers FC 3-3 (2-0)
19’ 1-0 Anders Dreyer
40’ 2-0 Joni Kauko
58’ 3-0 Mathias Kristensen
72’ 3-1 Kevin Conboy
89’ 3-2 Emil Jakobsen
90’+4 3-3 Erik Marxen
Udvisninger:
85’ Agus Garcia
9. Adrian Petre
69’ Nikolaj Hagelskjær (Daniel Anyembe)
75’ Emmanuel Oti Essigba (Mathias Kristensen)
81’ Yuri Yakovenko (Adrian Petre)