SLUT: Thisted FC – EfB 0-3

Esbjerg fB sikrede sig tre vigtige point søndag eftermiddag, da Thisted FC blev besejret med 3-0. Anders Dreyer scorede to, mens Tim Hölscher scorede hans første mål for EfB.

Det var et defensivt Thisted-mandskab i den indledende fase af dagens opgør. Dermed var EfB meget på bolden, men det blev mest til opbyggende spil på banens midte. Et kompakt forsvar gjorde det nemlig svært for EfB at skabe chancer, selvom de vævre teknikere nød det flade underlag på dagens kunstgræsbane.
Dog lykkedes det efter et kvarters spil, da Mark Brink flot fandt Anders Dreyer i feltet. Herfra snød Esbjergs topscorer forsvaret med en skudfinte, inden han bragede bolden i mål, og dermed 1-0 til vestjyderne. Efter målet løsnede Thisted op, og måtte satse mere i det offensive spil.
Værterne blev dog aldrig helt farlige for EfB, der virkede til at have godt styr på kampen. John Lammers’ tropper spillede tålmodigt, men fik ikke de større chancer inden pausen, og dermed kunne EfB gå til halvleg med en føring på mål af Anders Dreyer.
Anden halvleg startede mere jævnbyrdigt ud, hvor Thisted bød sig mere til, end det var tilfældet i første halvleg. Det gav problemer i Esbjergs forsvar, hvor Jeppe Brinch måtte begå et straffespark, da han havde godt fat i trøjen på en Thisted spiller. Heldigvis for EfB reddede Jeppe Højbjerg den flade afslutning fra Sonny Jacobsen, og afværgede dermed udligningen.
Herefter var det EfB’s tur til at bide fra sig, hvor især Jacob Lungi Sørensen var tæt på at fordoble målscoringen for vestjyderne. Den unge midtbanespiller modtog bolden på kanten af feltet, hvor han drejede et flot skud på indersiden af stolpen, og kunne efterfølgende se bolden danse på målstregen.
Kort efter blev målscoringen dog fordoblet for EfB. En omstilling blev sat i gang med Mark Brink på bolden, der spillede Tim Hölscher fri i venstre. Herfra udplacerede han Thisted-keeperen på flot vis, der kunne se bolden sejle i hjørnet til 2-0 efter en times spil, i hvad der mest lignede et forsøg på et indlæg mod bagerste stolpe.
Det efterfølgende kvarter var en rodet affære, hvor ingen af holdene for alvor dominerede kampen. Herefter foretog Thisted, af naturlige årsager, offensive indskiftninger i forsøget på at jagte en reducering. EfB stod dog godt i det defensive og afværgede over flere omgange, hvilket samtidig gav flere omstillingsmuligheder.
Med fem minutter igen lukkede og slukkede Anders Dreyer til 3-0, da han opsnappede en fejlaflevering nær banens midte. Herfra stormede den unge offensiv-spiller mod mål, inden han køligt afsluttede fladt til venstre for keeperen.
Kampens slutresultat blev derfor 0-3, og sender EfB på NordicBet Ligaens 2. plads.

Resultat
Thisted FC – EfB 0-3 (0-1)
Målscorere
14’ Anders Dreyer 0-1
60’ Tim Hölscher 0-2
85’ Anders Dreyer 0-3
Indskiftninger
73’ Adrian Petre (Yuri Yakovenko)
82’ Mathias Kristensen (Tim Hölscher)
86’ Daniel Anyembe (Jacob Lungi Sørensen)