SLUT: Viborg FF – EfB 0-0

Der var masser af drama, da EfB hentede et point på udebane mod toprivalerne fra Viborg FF. En tidlig udvisning gav arbejde til Jeppe Højbjerg, som leverede flere store redninger.

Kampen var kun lige startet, da spillepladen blev ændret voldsomt. Jeppe Højbjerg blev sat under pres med løs tilbagelægning, og da han ikke fik sendt bolden ordentligt væk, opstod en situation, hvor Jeppe Brinch blev præsenteret for et rødt kort for at stoppe en Viborg-spiller, der var på vej ind i feltet. Dermed var EfB reduceret til 10 mand efter knap to minutter, og det resulterede hurtigt i et tungt pres fra hjemmeholdet.
Efter blandt andet en fodparade af Jeppe Højbjerg og et drøn på stolpen fra Viborg, begyndte EfB-offensiven at sende giftige pile i retning af modstandernes mål. Anders Dreyer var som vanligt involveret i flere af dem, og efter en halv times tid havde han muligheden for at blive dagens første målscorer. Værternes målmand bød dog ind med en fin aktion, og da Adrian Petre heller ikke fik udnyttet en fin aflevering fra Agus Garcia, stod der 0-0 ved pausen.
Her valgte John Lammers at styrke midtbane ved at indskifte Andrés Schetino i stedet for Adrian Petre, men Viborg fik alligevel udnyttet overtaget bedre i 2. halvleg. Det betød, at Jeppe Højbjerg måtte på hårdt arbejde, og få minutter efter pausen måtte han hive en stor redning ud af ærmet på et nærgående hovedstød. Det tunge pres fortsatte ned mod EfB-målet, og fem minutter før tid var den store keeper ude i en refleksredning, som godt kan tåle en del gentagelser, når kampens højdepunkter vises.
De mange redninger gav EfB mulighed for at byde ind til sidst, hvor Tim Hölshcer fik trykket af på et langskud, og hvor William Møller fik skabt et farlig løb ind i feltet. Her faldt han til jorden, da bolden blev prikket forbi keeperen, men i stedet for et straffespark måtte han indkassere et gult kort, og dermed sluttede topbraget målløst efter en stærk fight af de blå og hvide.

Resultat: Viborg FF – EfB 0-0