Førstehold

Smalt nederlag i første test

Esbjerg-mandskabet måtte se sig slået 2-1 i årets første test, da SønderjyskE slog vejen forbi Esbjerg torsdag eftermiddag, hvor 21 spillere kom i aktion for hjemmeholdet. Adrian Petre var på pletten for EfB.

Torsdag eftermiddag blev første skridt taget frem mod forårspremieren i februar, da SønderjyskE kiggede forbi anlægget på Gl. Vardevej til årets første testkamp. Resultatet var naturligvis ikke afgørende, men formen og relationerne var i stedet i fokus for John Lammers’ mandskab.
Opgøret startede i et forholdsvist højt tempo og intensiteten manglede bestemt ikke hos de to Superliga-mandskaber, og det på trods af, at banen var en smule tung efter et par regnfulde dage. Hjemmeholdet startede bedst ud og var mest på bolden, men det var gæsterne, som skulle komme frem til den første reelle mulighed efter et kvarters tid.
Et ryk i gæsternes venstre side gav nemlig en god chance til SønderjyskE, men forsøget var fra en spids vinkel og Esbjerg-keeper, Mads Kikkenborg, fik afværget. Et par minutter senere meldte EfB sig også på banen med et skud til statistikken, da Lungi erobrede bolden på banens midte. Herfra sendte han Adrian Petre afsted i dybden, som sendte en fin afslutning fladt mod det lange hjørne, men gæsternes keeper nåede ned og fik fingerspidserne på.
Midtvejs i første halvleg faldt kampens første scoring og det var gæsterne fra SønderjyskE, der bragte sig foran 1-0. Udeholdet kom igennem i højre side og sendte et hårdt, fladt indlæg mod forreste stolpe, hvor Peter Christiansen kunne dirigere den forbi Mads Kikkenborg i Esbjerg-målet.
Det var en jævnbyrdig affære med et par chance til begge sider, og et godt hug fra distancen fra Lasha Parunashvili var tæt på at gå ind, men udligningen udeblev for EfB. Målet skulle dog komme for EfB kort inden pausen, hvor Adrian Petre sendte kuglen i nettet i første halvlegs allersidste aktion. Jacob Lungi slog et indlæg mod boksen, som Moesgaard studsede videre til bagerste stolpe, hvor den rumænske skarpretter stod helt umarkeret og scorede til 1-1.
I anden halvleg startede Joni Kauko ud med at vise flot sparketeknik, da han flugtede bolden mod hjørnet, men desværre tæt forbi sammenfoldningen. Der var også optræk til et par enkelte muligheder til gæsterne efter pausen, men den sidste skarphed manglede i de afgørende situationer.
Efter en times spil skiftede John Lammers på flere positioner, hvor der blandt andet blev spilletid til unge knægte som Rasmus Rejnhold og Patrick Egelund, mens prøvespilleren, Agon Mucolli, også fik chancen på kanten. De mange indskiftninger fra de to hold ændrede både tempoet og spillet, mens banen heller ikke blev bedre, som minutterne gik.
Kampens tredje scoring blev en realitet med et kvarter igen af testkampen, og desværre for EfB, så var det igen gæsterne, der kunne bringe sig foran. Mart Lieder opsnappede læderet på kanten af feltet, hvor han tørt huggede den i kassen til 2-1 uden chance for Lasse Mikkelsen, der havde erstattet Mads Kikkenborg i pausen. Herefter forsøgte EfB at udligne for anden gang i dagens kamp, og det var også tæt på, det skete.
Agon Mucolli befandt sig i en god position, men afslutningen fra tæt hold blev lige akkurat blokeret af SønderjyskE-defensiven, som dermed afværgede situationen. Det blev sidste reelle mulighed for EfB, og det blev derfor til et smalt nederlag i årets første testkamp.


Resultat
EfB – SønderjyskE 1-2 (1-1)
Målscorere
25′ 0-1 Peter Christiansen
44′ 1-1 Adrian Petre
77′ 1-2 Mart Lieder
Startopstilling
30. Mads Kikkenborg
25. Jeppe Brinch
8. Rodolph Austin
5. Markus Halsti
14. Jesper Lauridsen
6. Lasha Parunashvili
7. Joni Kauko
38. Jacob Lungi Sørensen
42. Klaus Moesgaard
11. Adnane Tighadouini
9. Adrian Petre
Indskiftninger
46′ Lasse Mikkelsen (Mads Kikkenborg)
46′ Noah Nurmi (Rodolph Austin)
60′ William Møller (Markus Halsti)
60′ Brent McGrath (Jesper Lauridsen)
60′ Mads Larsen (Jacob Lungi Sørensen)
60′ Agon Mucolli (Adnane Tighadouini)
60′ Patrick Egelund (Klaus Moesgaard)
60′ Rasmus Rejnhold (Adrian Petre)
60′ Mark Brink (Lasha Parunashvili)
77′ Budu Zivzivadze (Joni Kauko)

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo