Soiri-scoring nok mod HB Køge

Der blev torsdag tilføjet tre point til Esbjerg fB’s konto i 1. division, idet HB Køge på Blue Water Arena blev besejret med 1-0 efter scoring af Pyry Soiri i anden halvleg.

Esbjerg fB kom torsdag aften tilbage på sejrssporet i 1. division, da holdet hjemme på Blue Water Arena slog HB Køge med 1-0 efter en hård, fysisk kamp med en masse dueller gennem samtlige minutter. Pyry Soiri scorede kampens enlige mål på hovedstød i anden halvleg.

Kampen åbnede i et højt tempo for EfB’s vedkommende godt hjulpet på vej af de fremmødte tilskuere, og holdet tvang fra første fløjt HB Køge langt tilbage på egen banehalvdel med en aggressiv tilgang.

Første store chance tilfaldt dog alligevel gæsterne efter fem minutters spil efter et hjørnespark, hvor en modstander midt i feltet nåede først på bolden, og fik headet mod fjerneste målhjørne. Heldigvis for EfB’erne sneg bolden sig lige akkurat uden om opstanderen.

I den anden ende ville EfB som beskrevet også true, og holdet fik sat HB Køge under et fint pres med flere gode indlæg og hjørnespark.

Efter 10 minutters spil forsøgte Mathias Kristensen sig også fra distancen med et fint, fladt spark, som dog blev reddet ud over baglinjen.

Midtvejs i første halvleg udlignede kampen sig mere og mere, og sydsjællænderne kom længere frem på banen, hvilket resulterede i en masse duelspil centralt.

Optræk til de største muligheder stod der fortsat EfB på, men den sidste skarphed i afleveringerne tilsat en kompetent HB Køge-defensiv gjorde det svært for alvor at blive farlige.

Kampbilledet fra de første 45 minutter fortsatte umiddelbart efter pausen med EfB som det spildominerende hold.

Det udmøntede sig også i en scoring efter 56 minutter, da Pyry Soiri på målstregen kunne heade 1-0-føringen i hus.

Målet kom efter en situation, hvor EfB havde tilspillet sig et hjørnespark, der blev servet til det bagerste område i feltet.

Her dukkede Simon Bækgård op, og fik headet på tværs, hvor Kjartan Finnbogason på baglinjen så nåede bolden og fik den sendt ind foran mål mellem venner og fjender til den finske kantspiller, der altså blot skulle sætte panden på.

Minuttet senere var det så i den anden ende, det pludselig blev farligt, da HB Køge kombinerede sig fint igennem EfB-feltet, og fik skabt en stor målchance.

Defensiven stod dog godt imod med offervilje, og fik blokeret skuddet fra tæt hold væk.

Cheftræner Olafur Kristjansson foretog herefter den første indskiftning, da Jakob Ankersen blev sendt på banen i jagten på den forløsende 2-0-scoring.

HB Køge jagtede tilsvarende udligningen, og efter knap 70 minutters spil måtte målmand Mads Kikkenborg hive en stor redning op ad ærmet på et lumsk forsøg fra kanten af feltet.

Med 12 minutter igen blev også Yuriy Yakovenko skiftet ind, og han var tæt på at blive målscorer på sin første berøring.

Ankersen blev spillet fri i feltet, hvor han snørrede en modstander, og lagde bolden af til ukraineren, der afsluttede første gang. Uheldigvis for EfB og de 1.613 tilskuere kom den nærmeste stolpe dog i vejen.

I slutminutterne udeblev det ventede pres fra gæsterne, og EfB’erne kørte relativt ubesværet en fortjent sejr og tre point i hus.

Næste spillerunde for EfB er på udebane imod Silkeborg IF.

Esbjerg fB – HB Køge 1-0 (0-0)

Målscorer:
56′ 1-0 Pyry Soiri

22 Kjartan Finnbogason

61′ Jakob Ankersen (Mathias Kristensen)
78′ Yuriy Yakovenko (Kjartan Finnbogason)
90+2′ Viktor Tranberg (Pyry Soiri)