Sort eftermiddag for EfB i Lyngby

Esbjerg fB måtte lørdag eftermiddag se sig slået med hele 0-5 på udebane mod Lyngby BK på en dag, hvor ikke ret meget fungerede.

Lyngby Stadion lagde lørdag eftermiddag græstæppe til opgøret i NordicBet Ligaen mellem Lyngby BK og Esbjerg fB, og hjemmeholdets fans kunne juble hele fem gange, idet kampen endte 5-0. EfB var nede med en ved pausen.

Opgøret lagde ud med et højt tempo, hvor særligt hjemmeholdet kom buldrende frem.

Således kom Lyngby allerede til afslutning efter blot et minuts spil, men Jeppe Højbjerg i målet tog sig uden problemer af den flade afslutning.

EfB forsøgte stille og roligt at arbejde sig ind i kampen, og med tålmodighed og omtanke i afleveringerne lykkedes det da også at holde bolden kørende i sekvenser og skubbe spillet frem.

Værterne lukrerede dog på vestjyske boldtab fremme på banen, og forsøgte hver gang at sætte fart i spillet og slå omstilling og fange EfB i ubalance.

Lyngby havde særligt held med denne disciplin efter 15 minutter, da forsvaret blev spillet tyndt og tillod en aflevering tilbage i banen fra baglinjen til en fri Lyngby-spiller omkring straffesparksfeltet.

Heldigvis for EfB’erne og de medrejsende fans manglede skuddet skarphed, og bolden gik langt over mål.

Nicklas Strunck tegnede sig for det første forsøg mod Lyngby-målet, da midtbanespilleren tog sig af et frispark i en fin position godt fem meter fra feltkanten.

Bolden fik dog desværre for meget luft under sig, og gik et stykke over.

Næste store chance tilfaldt Lyngby efter en halv times tid, da det lykkedes at komme til fri skudposition fra 16 meter.

Højbjerg på stregen var dog vågen, og fik pareret bolden over mål.

Der stod i det hele taget Lyngby på begivenhederne i første halvleg, og derfor var det ikke noget chok, der gik igennem tilskuerne, da det blev 1-0 til hjemmeholdet kort tid inden pausen.

EfB var hverken konsekvente eller dygtige nok i duelspillet eller afleveringerne i højre side af banen, hvilket Lyngby udnyttede.

Således blev bolden erobret og med et hurtigt sideskift kom bagkæden under pres. Et fikst træk af Lyngbys frontangriber resulterede i en god skudposition, og derfra blev der resolut trykket af mod nærmeste målhjørne og i nettet.

Nede med 0-1 gik EfB således til pause til en god snak om, hvad der skulle forbedres til anden halvleg, og udtrykket var da også anderledes positivt fra det 46. minut.

Således kom holdet frem på banen for at true Lyngby, men de gode takter holdt kun kort tid, for det blev nemlig 2-0 efter blot fire minutter.

Scoringen faldt efter en omstilling, hvor EfB var på hælene i højre-side og efterlod for meget tid og plads til den direkte modstander.

Med en skarp og præcis bold ind igennem feltet, var der intet at gøre for forsvarsspillerne, da der i det bagerste område kom en Lyngby-spiller stormende ind i den og med et hårdt spark fik nettaget til at blafre.

10 minutter senere opstod der en nærmest identisk situation, og igen var Lyngby på pletten.

EfB kunne kun se passivt til, da bolden blev sendt ind til 3-0.

Tingene blev endnu værre kort tid efter, da det også blev 4-0 til Lyngby.

Den fjerde scoring imod kom efter en situation, hvor Marcus Gudmann i en upresset situation mistimede sin aflevering tilbage til Højbjerg, hvilket en Lyngby-spiller hurtigt opsnappede og efterfølgende let kunne sende ind i det tomme mål med en rolig inderside.

Hjemmeholdet, der spillede en stor kamp med livlig angrebsfodbold, var ikke færdige med at forkæle hjemmepublikummet, og et kvarter før tid blev det således 5-0.

Endnu engang blev EfB spillet tynde i målfeltet, hvorfra der var kontant afregning, da bolden pludselig lå i skudposition 10 meter fra stregen.

Først her lykkedes det holdet at sætte en prop i, og der blev således ikke scoret mere på en eftermiddag, hvor ikke ret meget fungerede for EfB.

EfB spiller igen fredag, når AC Horsens gæster Blue Water Arena.

Lyngby BK – Esbjerg fB 5-0 (1-0)

Målscorer:
38′ 1-0 Frederik Gytkjær
49′ 2-0 Svenn Crone
59′ 3-0 Svenn Crone
64′ 4-0 Petur Knudsen
76′ 5-0 Kasper Jørgensen

7 Elias Sørensen

60′ Jordan Helliwell (Marcus Kristensen)
69′ Matthew Wolfe (Jonas Mortensen)
69′ Con Ouzounidis (Charlie Winfield)