Kampreferat

Spilletid til 22 EfB’ere mod Holstebro

Hele 22 Esbjerg fB-spillere fik værdifulde minutter i benene lørdag, da holdet mod Holstebro BK spillede 2-2. Cornelius Nørgaard og Andreas Troelsen scorede målene for EfB.

Lørdag eftermiddag pudsede Esbjerg fB formen af på ny, da Holstebro BK var modstanderen på kunstgræsbanen på Gl. Vardevej, hvor omkring 250 mennesker så holdene spille uafgjort 2-2. Gæsterne førte 2-0 ved pausen, men et tungt EfB-pres gav pote i anden halvleg, hvor Cornelius Nørgaard og Andreas Troelsen scorede.

EfB lagde hårdt fra land, og gik højt i presspillet på gæsterne fra første fløjt.

Det voldte Holstebro en del problemer, at EfB spillede så hurtigt midt på banen, og udeholdet endte oftest i situationer, hvor det handlede om blot at forsvare sig.

EfB var dygtige til at flytte bolden fra side til side, og begge backer i form af Jonas Mortensen og Jesper Lauridsen fik masser af tid og plads til at gå med frem og sende indlæg i feltet.

Det tunge pres i kampens indledning resulterede dog ikke i større scoringsmuligheder, selvom der var kontrol over begivenhederne.

Elias Sørensen valgte efter et kvarters tid at tage sagen i egen hånd.

Han trak ind i banen, og afsluttede yderst kompetent mod det fjerneste målhjørne, men bolden gik lige akkurat en halv meters penge over.

Holstebro stod kompakt i kæderne, og lurede på at igangsætte en omstilling, hvis muligheden bød sig.

Og det gjorde den efter en lille halv times spil.

EfB blev fanget højt oppe, hvilket til sidst endte med en fri afslutning tæt under mål, som sikkert blev sendt forbi Lukas Jonsson, der ellers forsøgte at komme ud og afværge.

Små ti minutter senere blev det højest overraskende også 2-0 til udeholdet.

Igen viste Holstebro en uhyggelig kynisme, da chancen i feltet bød sig, og en nedfaldsbold blev hamret helt op i målhjørnet.

Kort før pausen var EfB tæt på at reducere, da Lauridsen kom til skud i en fin position i feltet, men skarpheden manglede, og bolden gik over mål.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen havde på forhånd varslet 11 ændringer i pausen, så det var et helt nyt EfB-mandskab, der troppede op til anden halvlegs start.

Helt fremme havde U19-spilleren Elias Andersen erstattet Oscar Obel-Hall, og førstnævnte kom til en rigtig god afslutning efter blot et par minutters spil.

Desværre for angriberen måtte han se overliggeren komme i vejen på det gode skudforsøg.

Kampbilledet fra de første 45 minutter fortsatte på trods af ændringerne, og som tiden gik blev det mere og mere udtalt.

Holstebro var meget sjældne gæster på EfB’s banehalvdel, og fokuserede udelukkende på at holde en stram defensiv organisation.

Det voldte EfB en del udfordringer med at åbne forsvarsmuren op, men omtrent midtvejs lykkedes det at reducere.

Nicklas Strunck brød igennem via godt kombinationsspil med Sørensen, der var blevet skiftet ind igen, og afsluttede mod fjerneste sidenet.

Bolden ramte indersiden af stolpen, og jonglerede dernæst på målstregen, hvor U19-spilleren Cornelius Nørgaard kom til og blot skulle skubbe den over stregen.

Holstebro var nu tvunget helt ned i eget felt, hvilket gav et sandt bombardement.

Sørensen måtte blandt andet se en afslutning prelle af på trekantssammenføjningen, ligesom Steven Simpson og Andreas Lausen også kunne se en velspillende målmand redde gode afslutninger.

Phun Mang, der ligesom sine U19-kollegaer Nørgaard og Andersen, også var kommet på banen, kom også til flere gode situationer, men upræcise afslutninger afholdt ham fra komme på scoringstavlen.

Først i kampens sidste spilleminut lykkede det således EfB at komme på tavlen igen, da Andreas Troelsen dukkede op mellem venner og fjender i feltet, og kunne styre en bold i nettet til slutresultat 2-2.

Det blev kampens sidste aktion, og holdene kunne derfor sige pænt tak for spil.

Esbjerg fB – Holstebro BK 2-2 (0-2)

28′ 0-1
37′ 0-2
65′ 1-2 Cornelius Nørgaard
90′ 2-2 Andreas Troelsen

14 Oscar Obel-Hall

46′ Daniel Gadegaard (Lukas Jonsson)
46′ Oliver Svendsen (Jonas Mortensen)
46′ Isak Olafsson (Con Ouzounidis)
46′ Andreas Troelsen (Tobias Stagaard)
46′ Leonel Montano (Jesper Lauridsen)
46′ Nicklas Strunck (Yacine Bourhane)
46′ Andreas Lausen (Bardhec Bytyqi)
46′ Phun Mang (Malthe Kristensen)
46′ Steven Simpson (Marcus Hansen)
46′ Cornelius Nørgaard (Elias Sørensen)
46′ Elias Andersen (Oscar Obel-Hall)
58′ Elias Sørensen (Elias Andersen)