Stærk holdpræstation bag EfB-sejr

Esbjerg fB hentede søndag en sejr, da det på udebane mod Hobro IK lykkedes at vinde med 2-1. Marcus Gudmann og Emil Holten scorede målene i første halvleg.

Det blev søndag eftermiddag til årets første sejr for Esbjerg fB, der ude mod Hobro IK tog en fortjent 2-1-sejr. Holdet leverede en god præstation, og viste i første halvleg en god kynisme, da Marcus Gudmann og Emil Holten var på pletten.

Kampen åbnede på bedste vis for EfB, der allerede efter blot et par minutter kunne score til 1-0.

Mads Larsen modtog bolden på kanten og gik mod baglinjen, hvorfra han sendte den fladt ind foran mål.

Nicklas Strunck spillede den hurtigt videre ud af feltet til Marcus Gudmann, der med en velplaceret afslutning sendte bolden i nettet.

Det tidlige mål blev symbolet på en åben første halvleg, hvor det bølgede frem og tilbage.

Hjemmeholdet kom også frem til muligheder, og burde nok også have udlignet efter små 20 minutters spil, men en vigtig tackling fra Gudmann tæt under mål afværgede.

Hobro fik også midtvejs i første halvdel af kampen tilspillet sig et mindre overtag, men nordjyderne formåede ikke at udnytte det.

EfB var samtidig anderledes skarpe efter en god halv time, da Emil Holten scorede til 2-0.

Larsen drev bolden frem midt i banen, men lige inden han endte i nærkamp med en Hobro-forsvarer, spillede han Holten fri, der stensikkert kunne sende score alene med målmanden.

I det 44. spilleminut blev Jeppe Højbjerg for første gang sendt på overarbejde, da han med en fremragende redning var oppe i hjørnet og hente en lumsk Hobro-afslutning.

Der blev ikke scoret yderligere før pausen, som cheftræner Steffen Ernemann benyttede til at foretage en enkelt ændring.

Elias Sørensen blev således sendt i ilden fra anden halvlegs start til fordel for Holten.

Hobro kom bedst ud fra omklædningsrummene, og tvang flere gang i de første kvarter EfB-defensiven til at være vågne.

Farligt blev det dog ikke for alvor, da forsvaret med Seid Korac og Isak Olafsson centralt med hårdt arbejde gjorde livet svært for værternes offensiv.

Og når så Hobro en sjælden gang kom til afslutninger i gunstige positioner, så manglede præcisionen som regel.

Det gjorde den især efter 73 minutter, da uafklaret og passivt forsvarsspil af EfB endte med en stor chance til Hobro, som Højbjerg måtte give en retur på.

I opsamlingen var en gulklædt spiller først på bolden men fra tæt hold, blev den sparket langt over.

Kort efter blev Patrick Schmidt og Oliver Svendsen også sendt på banen med ny energi.

De faldt begge fint ind i strukturen på holdet, der hele vejen igennem kampen var stærk og fremstod som en enhed på trods af spil- og chancerovertaget til Hobro, som minutterne skred frem.

I kampens sidste ordinære minut gik den dog ikke længere for EfB, der måtte indkassere et mål.

1-2-scoringen gav blod på tanden hos Hobro, der forsøgte at lave endnu et, men det udeblev, og derfor vandt EfB med 2-1.

EfB spiller sæsonens sidste kamp lørdag d. 28. maj kl. 14.30 på Blue Water Arena, når Jammerbugt FC kommer på besøg.

Hobro IK – Esbjerg fB 1-2 (0-2)

2′ 0-1 Marcus Gudmann
31′ 0-2 Emil Holten
90′ 1-2 Mads Hvilsom

11 Emil Holten

46′ Elias Sørensen (Emil Holten)
76′ Patrick Schmidt (Bardhec Bytyqi)
76′ Oliver Svendsen (Marcus Gudmann)
90+3′ Linus Rosenlöcher (Mads Larsen)