Førstehold

Statistiske vinkler på EfB – Brøndby IF

Fire ud af de seneste fem gange Brøndby IF har gæstet Blue Water Arena, er det endt uden en vinder. Det er en af flere statistiske vinkler, som du kan læse herunder forud for opgøret søndag aften klokken 18.00.

Yuri Yakovenkos vindermål på Brøndby Stadion tidligere i sæsonen endte en stime på fem indbyrdes kampe uden sejr for Esbjerg-mandskabet. Hvis det skulle blive til endnu en sejr for de blå-hvide på søndag, er det samtidig første gang, at EfB vinder ude og hjemme siden sæsonen 2009/10.
Fire ud af de seneste fem gange, hvor holdet fra vestegnen har gæstet Blue Water Arena, er det endt uden en vinder.
Kun to point og to placeringer skiller EfB og Brøndby IF ad inden 22. spillerunde i Superligaen. EfB på 5. pladsen med 29 point, mens Brøndby IF har høstet 31 point, som er nok til en foreløbig 3. plads.
EfB-backen, Jesper Lauridsen, er Esbjergs mest chanceskabende spiller og krydrer titlen med seks oplæg – dog uden at have fundet vejen til målnettet selv.
Kamil Wilczek – der er ude af opgøret med karantæne – har været involveret i 16 af Brøndbys 35 mål (46 %), og derfor mangler gæsterne deres største profil.
Begge mandskaber har scoret flest mål i det første kvarter efter pausen. EfB har scoret 8 ud af 26 mål, mens Brøndby står noteret for 9 ud af 35 mål i tidsintervallet 46 minutter – 60 minutter.
Jacob Lungi Sørensen har 492 afleveringer på modstanderens halvdel – det er flest af alle EfB’ere. Her scorer Simon Tibbling højst hos søndagens gæster med 693 afleveringer.
Historisk set, har EfB og Brøndby IF krydset klinger 67 gange. 19 sejre til Esbjerg-mandskabet, 20 uafgjorte samt 28 nederlag.
Form – seneste fem kampe
EfB – T V T T U
Brøndby IF – U T V V V


Superligaen – 22. runde: EfB – Brøndby IF
Kampdato: Søndag den 17. februar 2019 klokken 18.00
Stadion: Blue Water Arena
TV: 
TV3+

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo