Klub

Status fra bestyrelsen

Esbjerg fB’s bestyrelsesformand Flemming Enevoldsen kigger med glæde og spænding frem mod den kommende sæson og fremtiden, og sætter samtidig ord på, hvad forventningen er.

Den nye sæson i NordicBet Ligaen nærmer sig med hastige skridt for Esbjerg fB, og bestyrelsen har været i gang i omtrent to måneder og fået et grundigt indblik i setup, økonomi og klubben helt generelt.

Bestyrelsesformand Flemming Enevoldsen er derfor også klar til at sætte ord på fremtiden, og hvad omverdenen kan forvente sig:

– Det kræver tålmodighed, for at opnå vores langsigtede mål om at vende tilbage til Superligaen. Fokus er stadig på at ruste klubben til den kommende sæson. Det er vi godt i gang med, og vi er bestemt fortrøstningsfulde. Vi kommer til at have et konkurrencedygtigt setup i NordicBet Ligaen. 

– Som det fremgår af det seneste årsregnskab, har EfB ikke været nogen sund forretning. Det er ikke holdbart. Og rollen som elevatorhold er absolut ikke ønskelig. Derfor bliver vi nødt til at få bedre balance mellem udgifter og indtægter. Det betyder blandt andet, at vores budget til spillertrup, trænerstab og administration kommer til at være stort set uændret i den kommende sæson. De dage, hvor man med tre-fire investeringer i spillertruppen, kunne dominere den næstbedste række og rykke direkte op, er forbi. Det kræver i dag en helt anden økonomisk ansvarlighed, hvis man vil være langtidsholdbar som fuldtidsprofessionel fodboldklub.

– Det betyder også, at de nye spillere, vi henter til klubben, ikke skal forvente at blive forgyldt. Vi kan til gengæld tilbyde et fuldtidsprofessionelt setup, gode faciliteter, et stærkt trænerteam og et rigtig godt udstillingsvindue. 

– Målet for den kommende sæson bliver, at stabilisere os i Nordicbet Ligaen. Al snak om direkte oprykning til Superligaen er næppe realistisk på nuværende tidspunkt. Vi arbejder hårdt på at få et godt og stabilt fodboldhold. Vi arbejder også hårdt på, at få flere sponsorindtægter, samtidig med at vi gør alt for at holde udgifterne i ro. Skulle EfB alligevel lykkes med at opnå oprykning allerede i den kommende sæson, vil vi i bestyrelsen selvfølgelig juble over det sammen med resten af byen. Der er ikke noget, vi hellere vil, end at opleve EfB få sportslig succes.

– Men den succes kan ikke opnås, hvis vi løber tør for penge og igen må ud i større spareøvelser eller hurtig søgning efter nye ejere. Derfor håber jeg også, at alle der holder af EfB, vil støtte holdet og bakke op om spillerne, også hvis resultaterne i perioder ikke er, som vi alle drømmer om. Det er nu, vi som by skal stå sammen om Esbjerg fB, siger han. 

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo