Status fra U13 til IberCup

IberCup er den første turnering, hvor flere af U13 drengene spiller sammen, og hvor de samtidig stifter bekendtskab med 11-mandsfodbold. Det er en stor omvæltning for drengene, når banen nu er dobbelt så stor, og der er flere spillere på begge hold, man skal forholde sig til.

Første kamp blev også den første kamp mod en international modstander, Next Gen USA. Første halvleg var en rodet affære, der foregik meget mellem de to felter, hvor ingen af holdene havde kontrol med spillet. Spillerne havde svært ved at brede sig ud på den store bane og udnytte de store afstande, der nu er mulige for dem at bruge. Til slut i halvlegen scorede Next Gen til 1-0 på en omstilling efter et hjørnespark i modsatte ende.
Anden halvleg forløb, med EfB-briller på, meget bedre. Der var god kontrol på bolden, og drengene viste en stor ivrighed efter hurtigt at erobre bolden igen, når den blev mistet. Den manglende kynisme foran målet kostede dog, og som i første halvleg, scorede Next Gen på deres eneste chance i halvlegens afslutning, og kampen endte 2-0.
Overordnet set var det en af de kampe, hvor spillet mellem felterne så fint ud, men hvor kynismen i felterne manglede.
Om eftermiddagen mødte vi Madrid Fusión fra Spanien. De to kampe mindede en smule om hinanden, da vi i denne halvleg også havde svært ved at kontrollere spillet. Der har i ugen op til IberCup været et fokus på den defensive del af spillet, hvilket lykkedes knap så godt i denne halvleg. Boldene blev tabt midt på banen, og da første halvleg var slut, var vi bagud 3-0 ved tre omstillinger.
Anden halvleg var igen en bedre en af slagsen, hvor et højere pres og bedre genpres betød, at EfB-drengene havde bolden væsentlig mere. Det gav et par fine chancer, men bolden ville desværre ikke ind over stregen. Kampen sluttede 4-0, da Madrid i slutningen af kampen scorede på en omstilling efter et hjørnespark.
Det var to kampe med mange positive momenter, selvom resultaterne afspejler noget andet. Drengene viser stor ivrighed for at lære spillet på den store bane, og når gode halvlege bliver sat sammen til gode kampe, vil resultaterne også følge derefter.
Vi glæder os til en god kamp i dag kl. 8.50 mod japanske Shimizu s Pulse.