Førstehold

Strukturelle ændringer i EfB Akademi

Esbjerg fB’s ungdomsafdeling er en vigtig, strategisk grundsten, og frem mod den kommende sæson er der foretaget en række strukturelle ændringer i organisation for fortsat at opretholde et stærkt fokus på fremtidens talenter med fælles spillestil og øje for den enkeltes spidskompetencer.

Forud for de kommende sæsoner for Esbjerg fB’s ungdomshold er der foretaget en række organisatoriske ændringer i akademiet med øje for at skabe et endnu stærkere setup og grundlag for at kunne fortsætte traditionen med at udvikle egne spillere til klubbens førstehold.

Lars Vind har forladt posten som akademichef for at overtage rollen som cheftræner på EfB’s førstehold, og stillingen er nu blevet delt op i to. Anders Brynå bliver således talentchef i EfB Akademi, mens Jonas Nim Bakkensen Hoé fremover får titel af Head of Coaching.

Christian Nielsen er nyansat ungdomsudviklingstræner, og får til opgave at holde fokus på U14-årgangen og ned til akademiets yngste spillere. Han har en A-licens, og kommer til fra Sportsefterskolen SINE. Før det var Christian Nielsen ungdomstræner i Næsby BK og OB.

Samtidig foretages der ændringer i cheftrænerposterne på holdene fra U13-U19, hvor Søren Pallesen og Michael Brodersen er nye navne.

Pallesen, der har spillet 174 kampe for EfB’s førstehold, har trænererfaring fra blandt andre Varde IF, og han får ansvaret for holdet i U17 Ligaen, mens Brodersen kommer til at stå i spidsen for U13-holdet.

Jerry Lucena rykker en årgang op, og skal fra den kommende sæson være U19-cheftræner. Det samme gør Jacob Nielsen, der skal træne EfB’s hold i U15 Ligaen.

Christian Foder Nielsen overtager U14-holdet.

Henning Fries bliver ansvarlig for Alders Relateret Træningskoncept for årgangene U10-U12.

Den nye organisation ser ud som følger:

  • Talentchef: Anders Brynå
  • Head of Coaching: Jonas Nim Bakkensen Hoé
  • Ungdomsudviklingstræner: Christian Nielsen
  • U19: Jerry Lucena
  • U17: Søren Pallesen
  • U15: Jacob Nielsen
  • U14: Christian Foder Nielsen
  • U13: Michael Brodersen
  • Ansvarlig for Aldersrelateret Trænings Koncept: Henning Fries

Den vigtige og licenspligtige funktion som transitionstræner falder på plads senest d. 30. juni.

Derudover er de vigtige stabsfunktioner som målmandstræner ved Niels Aage Teilmann, fysisk træner ved Jonas Rasmussen og mentaltræner ved Nikolaj Korsgaard samt fysioterapeuter besat.

EfB fik tidligere på året tildelt den bedste ungdomslicens, så der fremadrettet fortsat spilles med blandt de bedste klubber i de landsdækkende turneringer i U15, U17 og U19 Ligaen.

Adm. direktør Jens Hammer Sørensen udtaler:

– Vi har det seneste år taget store skridt i den rigtige retning på akademi-niveau med blandt andet udarbejdelse og implementering af spillestilsmanual, hvilket over tid skal gøre overgangen fra ungdoms- til seniorniveau lettere. Den sportslige strategi i klubben sigter mod en ensartethed hele vejen ned gennem holdene, og vi er godt på vej. Men det er også vigtigt at have for øje, at sådan en proces tager tid og ikke klares henover et par uger eller måneder.

– For at lykkes med eksekveringen kræver det et kompetent mandskab, og det har vi i EfB. Vi har mange dygtige trænere og ledere, der har været med inde over strategien og skabt gode resultater, og vi føler, at vi med det nye setup fortsat har et stærkt team til at tage sig af vores bedste, unge talenter.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo