Kampreferat

Suveræne EfB vinder sikkert på Falster

Esbjerg fB hentede atter tre point, da holdet med en stærk indsats sejrede med 3-0 på udebane mod Nykøbing FC. Emil Holten og Yacine Bourhane scorede i første halvleg, mens Mathias Jørgensen var på pletten lige efter pausen.

På udebane mod Nykøbing FC tog Esbjerg fB tre sikre og velfortjente point, da to mål i første halvleg lagde grunden for en 3-0-sejr. EfB spillede godt offensivt, og kunne med større skarphed have scoret flere mål.

EfB åbnede bedst, og satte sig med det samme på spillet.

Stadionuret havde da også kun lige rundet to minutters spil, da Mathias Jørgensen brød fri på kanten, og fik lagt bolden tilbage i banen til Mads Larsen-afslutning.

Bolden havde kurs mod mål, men blev blokeret inden, det kunne være blevet rigtig festligt.

Kort efter var Jørgensen selv i afslutterens rolle, da han midt for mål fik en aflevering af Emil Holten.

Jørgensen fik dog ikke sendt bolden i nettet, da Nykøbing-målmanden kom godt ud og fik reddet.

Også Elias Sørensen kom til afslutning inden for det første kvarter, da han var ved at styre en bold i nettet tæt under mål, men atter fik hjemmeholdets bagerste mand hevet en redning frem.

EfB spillede i det hele taget angrebsivrigt og aggressivt, og Nykøbing havde svært ved for alvor at stå imod og endnu sværere ved at skabe noget den anden vej.

Derfor var det ikke hverken ulogisk eller ufortjent, at EfB kom foran med 1-0 efter knap 20 minutters spil ved Emil Holten.

Sørensen sendte en fremragende pasning ind bag Nykøbing-forsvaret, som Holten havde luret.

Angriberen kunne derfor løbe direkte ind i bolden, og med en sikker afslutning, scorede han uden problemer.

Målet gav EfB en endnu større kontrol over kampen, og det var tættere på en udbygning af føringen end en udligning.

Som da Sørensen blev spillet elegant fri af Holten, og burde have gjort det til 2-0.

Endnu engang var modstander-målmanden dog på plads, og fik reddet ud over baglinjen.

På det efterfølgende hjørnespark blev det så til en yderst fortjent tomålsføring til EfB.

Yacine Bourhane steg nemlig til vejrs, og pandede bolden fra Larsen i nettet.

Selvom værterne forsøgte at sætte et pres ind i slutminutterne af første halvleg, så blev det ikke farligt nok til at ændre ved, EfB kunne gå til pause med en 2-0-føring.

Anden halvleg var blot et par minutter gammel, da EfB dræbte al spænding om, hvordan pointene skulle fordeles.

Jørgensen kunne nemlig score et af karrierens lettere mål, da han fra tæt hold blot skulle sætte en inderside på og gøre det til 3-0 til EfB på den aflevering, som Sørensen flot sendte tværs gennem feltet.

Herfra skulle minutterne blot gå, for EfB var i fuldstændig kontrol.

Det var et resultat af stor kvalitetsforskel over hele linjen på de to mandskaber, og når Nykøbing en sjælden gang forsøgte at lægge pres på og jagte en reducering, så var særligt midterforsvaret ved Andreas Troelsen og Con Ouzounidis for stærke modstandere.

Et kvarter før tid foretog EfB tre indskiftninger, da Bardhec Bytyqi, Andreas Lausen og Steven Simpson alle kom på banen.

Førstnævnte var tæt på at score til 4-0 kort efter, da han satte sin direkte modspiller, gik ind i banen og afsluttede mod det lange hjørne, men bolden prellede af på det øverste af overliggeren.

Næste store mulighed i kampen tilfaldt Nykøbing, der fra spids vinkel i feltet fik afsluttet fladt mod nærmeste målhjørne, men en god redning af Lukas Jonsson forhindrede scoring, og sikrede samtidig, at EfB spillede til nul.

I de sidste sekunder af opgøret bølgede det hele lidt frem og tilbage, men der faldt ikke yderligere mål, og EfB kunne derfor indkassere yderligere tre point, og cementerede samtidig den suveræne førsteplads i 2. division.

EfB spiller næste runde lørdag på udebane mod Fremad Amager.