Aktiviteter for spillere i samarbejdsklubber

På spillerniveau er der løbende gennem året en række forskellige aktiviteter målrettet spillere i samarbejdsklubberne. Målet er at kombinere udvikling af den enkelte fodboldspiller med gode oplevelser, hvor EfB og fodbolden er omdrejningspunktet.

Fodboldskole for U9-U13-årgangene

Hver sommer afholdes en elitefodboldskole på EfB’s anlæg på Gl. Vardevej for spillere i årgangene U9-U13.

Spillerne trænes af licenstrænere fra akademiet kombineret med oplæg fra både ungdoms- og førsteholdsspillere.

For hver deltager udarbejdes der en individuel plan, som trænes gennem ugen og efterfølgende kan bruges tilbage i samarbejdsklubben.

Målmandsskole for U8-U13-årgangene

En gang årligt afvikles en målmandsskole for U8-U13-spillere, der ønsker at dygtiggøre sig.

Træningerne ledes af målmandstrænere fra EfB Akademi og i grupper af maksimalt fire spillere for at sikre en høj kvalitet.

Der udarbejdes en udviklingsplan for alle målmænd til videre brug.

Bootcamp

For U8-U12-spillere afholdes en todages fodboldbootcamp op til en weekend, hvor trænere fra EfB Akademi træner ud fra samme periodisering, som de bedste ungdomshold arbejder ud fra.

Forløbet tilpasses spillernes individuelle behov ud fra et forhåndsbestemt træningstema.

Træn med EfB

I efterårsferien har U7-U12-spillere fra de 45 samarbejdsklubber mulighed for at deltage i det traditionsrige og populære arrangement Træn med EfB, som afholdes på banerne på Gl. Vardevej.

Programmet byder på sjove aktiviteter med bold, hvor trænere, ungdoms- og førsteholdsspillere deltager og leger med de deltagende børn.

Fodboldfed fredag

En sjov fodboldaften med talenttrænere fra EfB Akademi hvor sociale aktiviteter er i højsædet med blandt andet tekniske udfordringer.

ATK-træning

EfB afvikler sammen med samarbejdsklubberne Aldersrelateret Trænings Koncept for at tilbyde de bedste spillere de bedste rammer for yderligere udvikling.

Træningerne foregår på EfB’s træningsanlæg, og er for spillere i årgangene U10-U12.

Under forløbet spiller spilleren i sin egen, lokale klub.

EfB udvælger i samarbejde med samarbejdsklubbernes trænere de spillere, der vurderes at have fodboldmæssig niveau og potentiale, og som er motiveret til ekstra træning med andre dygtige fodboldspillere.

Der er en 50:50-regel, som tilsiger, at den ene halvdel af spillerne skal være født i første halvår og anden halvdel i det anden halvår.

Spillerne er som udgangspunkt lovet et år med ATK-træning, hvorfor det vurderes, hvad næste step er.

3-boldstævne

EfB inviterer hvert år U5-U9-spillere fra samarbejdsklubberne til et 3-boldsstævne, der afvikles på græsset på Blue Water Arena.

REMA 1000-straffesparkskonkurrence

I pausen af førsteholdets hjemmekampe på Blue Water Arena afvikles REMA 1000-straffesparkskonkurrence, hvor U13-spillere fra samarbejdsklubber dyster mod hinanden efter et knock out-system, der til sidst ender i en finale.

U7-U12-årgangsstævner

Der arrangeres to årlige U7-U8-stævner i forbindelse med førsteholdets hjemmekampe på Blue Water Arena. Stævnerne afvikles typisk på flexbanerne ved stadion eller på kunstgræsbanerne.

Tre gange om året arrangeres U9-U10-stævner, der bruges som en del af rekrutteringsprocedurerne frem mod kommende U10-årgange på ATK+ i EfB.

Der arrangeres et årligt U11- og U12-stævne for klubber i Sydvestjysk Fodbold Samarbejde. Stævnet afvikles som en blitzturnering med kampe af 20 minutters varighed. Stævnet er udelukkende et træningsstævne.