Førstehold

Tre SFS-drenge skal kæmpe for dansk VM-plads i Dublin

Når Danmark i aften i Dublin skal forsøge at sikre sig en billet til VM, er det med hele tre drenge fra Sydvestjysk Fodboldsamarbejde i truppen.

Jonas Knudsen, Martin Braithwaite og Peter Ankersen er med i den trup der i aften skal gøre det, som hele fodbold Danmark håber, nemlig at vi spiller os til VM-slutrunden til sommer i Rusland.
Jonas Knudsen, der kom til EfB fra Hjerting IF i en ung alder, rejste i 2015, indtil videre, med stor succes til den engelske Championship-klub, Ipswich Town, hvor han på blot halvandet år har nået næsten 100 kampe for klubben.
Den tidligere SGI-dreng, Martin Braithwaite, kom også tidligt til EfB, og var på den sidste årgang inden eliteskolesatsningen, som blev oprettet på Vestervang skolen, som både Jonas Knudsen og Peter Ankersen blev en del af. Efter mange år i EfB, kun afbrudt af et par måneder på heden hos FC Midtjylland, rejste Martin Braithwaite i sommeren 2013 til Frankrig, hvor han på tre sæsoner nåede, at blive både topscorer og anfører i franske Toulouse inden han denne sommer skiftede til det engelske Championship tophold Middlesbrough.
Sidstnævnte, Peter Ankersen, som efter alt at dømme får en plads i startopstillingen i aften, er fra EfB’s egen ungdomsafdeling, og kom efter to år væk fra EfB i 2012 hjem til klubben, hvor han slog sit navn fast, som en af de helt store profiler i de Europa League-opgør, der senere gjorde ham interessant for mange europæiske topklubber, og da, dengang europæiske-fodbold darlings, Red Bull Salzburg ringede på døren, som i den forgangne sæson med bl.a. Sadie Mane på holdet havde tryllebundet fodboldverdenen med deres inspirerende offensiv og ekstreme genpres, takkede både Peter Ankersen og EfB ja til tilbuddet. Senere er Peter Ankersen vendt hjem til Danmark og F.C. København, hvor han endnu engang har vist sig, som en spiller der har niveauet til, at spille uden for Danmarks grænser.
EfB ønsker drengene og alle omkring holdet kæmpe held og lykke med kampen i aften.
– Kom så Danmark!

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo