Tungt EfB-nederlag i Pandrup

Trods et overtag i spil og chancer formåede Esbjerg fB ikke at få point søndag, da det ude mod Jammerbugt FC blev til et 1-2-nederlag.

Det lykkedes ikke Esbjerg fB at hente tre vigtige point til bundstriden i NordicBet Ligaen, da holdet søndag eftermiddag tabte med 1-2 på udebane til Jammerbugt FC.

Med en kraftig vind ind over banen blev kampen fløjtet i gang, og EfB forsøgte med det samme med et højt pres på Jammerbugt.

Der var da heller ikke spillet mere end et minuts penge, da holdet for første gang blev farlige med god hjælp af vejret.

Nicklas Strunck tog sig af et frispark, som han forsøgte at sende bagerst i feltet.

Bolden ændrede dog retning, og var i stedet ved at snyde Jammerbugt-målmanden, der i sidste øjeblik dog nåede op og fik reddet.

Nordjyderne tilspillede sig dog kampens første store, reelle chance, og den blev effektivt udnyttet.

EfB blev overspillet efter fem minutter i holdets højre side, og Jammerbugt fik tid og plads til at sende bolden fladt ind foran mål.

Her dukkede en lyseblå-klædt spiller op, og med en inderside kunne han let score til 1-0.

EfB lod sig dog ikke slå ud, og fik lagt et godt pres på Jammerbugt.

Det kastede adskillige gode muligheder af sig til blandt andre Emil Holten, men skarpheden i de afgørende situationer manglede.

De nordjyske værter var sjældne gæster på EfB’s banehalvdel, men formåede alligevel at blive farlige, når muligheden bød sig.

Som da det efter 41 minutter blev 2-0 efter straffespark.

Yacine Bourhane blev afdriblet i eget felt, og blev i den efterfølgende duel den lille mand, da han kom til at spænde ben for Jammerbugt-spilleren.

Således kunne EfB gå til pause nede med to og udsigten til svære arbejdsbetingelser fra anden halvlegs start.

Cheftræner Michael Kryger foretog tre ændringer inden de sidste 45 minutter, og Lasha Parunashvili, Bardhec Bytyqi og Marcus Hansen blev alle sendt på banen.

Det udmøntede sig i et massivt pres fra første fløjt på Jammerbugt-feltet, hvilket også kastede flere halve og hele muligheder af sig.

Kampuret skulle dog runde 67 minutter før, anstrengelserne gav udbytte.

Indskiftede Bytyqi udfordrede fra sin kantposition sin direkte modstander i feltet og med stor succes.

Den tidligere Jammerbugt-spiller sendte bolden ind foran mål, hvor Leonel Montano dukkede op, og fik sparket den i nettet.

Reduceringen gav kortvarigt blod på tanden, og EfB forsøgte at trykke på for en 2-2-udligning.

Jammerbugt forsvarede sig dog godt, og langsomt gik gassen af ballonen.

Der blev derfor ikke scoret yderligere, og EfB er dermed fortsat uden sejr i forårssæsonen.

EfB møder Vendsyssel FF på udebane i næste spillerunde.

Jammerbugt FC – Esbjerg fB 2-1 (2-0)

5′ 1-0
41’ 2-0 (straffespark)
67’ 2-1 Leonel Montano

11 Emil Holten

46’ Lasha Parunashvili (Yacine Bourhane)
46’ Bardhec Bytyqi (Emil Holten)
46’ Marcus Hansen (Elias Sørensen)
70’ Steven Simpson (Leonel Montano)
79’ Jonas Mortensen (Rudi Pache)