U17-holdet tabte tæt opgør til AGF

Esbjerg fB’s U17-talenter fortjente mere, da holdet tabte 0-1 på udebane mod AGF i et tæt opgør, hvor spillet i anden halvleg var bedst. Hjemmeholdet scorede tidligt kampens eneste mål på et straffespark.

U17-holdet fra EfB Akademi besøgte lørdag eftermiddag Aarhus og AGF på Fredensvang. EfB begik tidligt et straffespark, som hjemmeholdet omsatte til kampens første og eneste scoring, og derved tabte EfB’erne 0-1 i et tæt opgør, der burde have givet point.
EfB åbnede ellers opgøret fint på den svære udebane i Aarhus, og det blev også akademi-talenterne fra Esbjerg, der fik tilført det første skud til statistikken – dog lige i favnen på AGF’s keeper.
Herefter fulgte en periode, hvor spillet bølgede frem og tilbage, inden AGF tog teten.
Et kvarter inde i kampen måtte Emil Jørgensen, EfB’s keeper, så hive bolden ud af eget net, idet dommeren pegede på pletten, da en EfB-spiller på uheldigvis fik ramt bolden med hånden
Sparket omsatte AGF kynisk ved at sparke fladt til højre for målmanden.
Kantspiller Phun Mang forsøgte at rette op på føringen til AGF, men en ellers fin solotur fik ikke den ønskede afslutning.
Den resterende del af første halvleg var præget af mange dueller på midten, hvor EfB ikke helt fik iscenesat kanterne mod et kompakt hjemmehold.
Efter pausen skiftede kampbilledet, og EfB blev det toneangivende mandskab. AGF med et mere defensivt udtryk.
Det var ofte Phun Mang, der var farlig for udeholdet, og han var lige ved at udligne, da han snød et par spillere i venstre side, men afslutningen nåede lige akkurat at blive clearet på stregen.
EfB forsøgte at bryde AGF-defensiven, men uden held trods flere muligheder på dødbolde og hjørnespark.
AGF truede på omstillinger, og Emil Jørgensen viste to gange, at han er en sikker sidste skanse.
Som minutterne gik i anden halvleg blev det mere fysisk præget med mange dueller på midtbanen, hvor dommeren måtte have det gule kort op af lommen et par gange.
Indstillingen og gejsten manglede ikke for EfB, men det sidste held og kvalitet i spillets sidste fase udeblev i Aarhus.
EfB tabte 0-1 i et opgør, hvor U17-talenterne følte, at der var mere at komme efter.
– Det er en mærkelig følelse, vi lidt står med, fordi vi synes, at vi fortjente mere i den kamp. Første halvleg blev lidt todelt, mens vi i anden halvleg var det bedre hold, men vi må sande, at vi i øjeblikket skal kæmpe lidt ekstra for pointene. Drengene skal dog have ros for at fortsætte kampen igennem, hvor indstillingen igen var upåklagelig, fortæller U17-cheftræner, Jerry Lucena.
U17-holdet spiller næste gang d. 17. oktober hjemme mod Silkeborg.

AGF – Esbjerg fB 1-0 (1-0)
Målscorer:
13′ 1-0 Gustav Junge (straffespark)
18 Oscar Hall
59′ Bendix Bennetzen (Simon Helt)
59′ Sebastian Larsen (Lasse Lauridsen)
71′ Vinh Van (Gustav Jensen)