U17-holdet tog fjerde sejr i streg mod FCN

Esbjerg fB’s U17-hold tog endnu en sejr, da FC Nordsjælland lørdag blev sendt retur til Sjælland uden point. Nikolaj Lund scorede to, inden Oliver Svendsen afgjorde kampen sent i anden halvleg. EfB vandt 3-2.

U17-holdet fra EfB Akademi har gang i en god stime af vundne kampe, og lørdag eftermiddag blev det til fire på stribe, da Nikolaj Lund og Oliver Svendsens scoringer rakte til en sejr på 3-2 over FC Nordsjælland på kunstgræsbanen i Guldager.
EfB startede fint ud, og var hurtige til at sætte sig i presset mod FCN’s 3-5-2-formation. Det var tydeligt et selvtillidsfuldt mandskab, som var sendt på banen.
Udeholdet havde det svært med at spille den form for fodbold, som de ønskede, og det var EfB’s fortjeneste.
Efter knap tyve minutter spillet kom EfB fortjent på 1-0, da midtbanespiller Nikolaj Lund fandt vej til netmaskerne.
Udfaldet af kampens første del gjorde, at FCN ændrede formation til 4-3-3, og det skulle EfB lige bruge en periode på omstille sig til.
Det gav et overtag til udeholdet, som scorede både til 1-1 og 2-1 inden pausen.
Pausen blev brugt på at justere taktisk og ændre presspillet, og det medvirkede til, at EfB igen kunne vende overtaget over på deres side.
Anden halvleg blev således på EfB’s præmisser, hvor flot spil blev til flere gode muligheder.
Nikolaj Lund, der spillede en rigtig flot kamp, fik udlignet tidligt efter pausen til 2-2 med sit andet mål i kampen, og så var det igen helt åben.
FCN fik dog en gylden mulighed kort efter til igen at bringe sig foran, men et straffespark blev sparket over mål.
I stedet søgte EfB mod den afgørende scoring, og den faldt da også fortjent med ti minutter tilbage af opgøret.
Denne gang var det EfB’s tur til at få tilkendt et straffespark, og selvom højreback Oliver Svendsen brændte, så fulgte han selv op på returbolden og trillede bolden ind over stregen.
EfB vandt 3-2 over FC Nordsjælland lørdag eftermiddag – fjerde sejr i streg.
– Drengene er i en rigtig god fase og spiller med stor selvtillid for tiden, og de løste opgaven rigtig fint mod FCN. Det var en fed kamp at spille, og selvfølgelig fantastisk at vi tog endnu en sejr. Vi håber, at vi kan fortsætte udviklingen og slutte året af med flere gode præstationer og resultater, fortæller U17-cheftræner, Jerry Lucena.
U17-holdet spiller næste gang d. 21. november ude mod AaB.

Esbjerg fB – FC Nordsjælland 3-2 (1-2)
19′ 1-0 Nikolaj Lund
29′ 1-1 Lucas Høgsberg
42′ 1-2 Lucas Høgsberg
51′ 2-2 Nikolaj Lund
81′ 3-2 Oliver Svendsen
18 Oscar Hall
66′ Vinh Van (Nikolai Hillerup)
81′ Christopher Munk (Nikolaj Lund)
81′ Sebastian Larsen (Phun Mang)