Førstehold

U17 tabte 2-3 til FCK

Esbjerg fB U17 var foran efter en times spil, men det endte dog med det første nederlag i fire kampe. Udeholdet fra FCK scorede fem minutter før tid og vandt med 3-2.

EfB’erne indledte kampen i et fint tempo lørdag eftermiddag, da et af de øvrige tophold fra F.C. København besøgte anlægget i Esbjerg.
Jerry Lucenas mandskab måtte dog efter blot et par minutter spille en mand i undertal for en kort stund, idet venstreback Mathias Lønne måtte modtage behandling på sidelinjen – efterfølgende måtte han også lade sig udskifte. Overtallet udnyttede FCK med kampens første scoring til 1-0, da et indlæg sejlede ind foran mål.
Dermed en hård skæbne for de blå-hvide talenter fra EfB Akademi, der lige skulle bruge en kort periode til at ryste målet af sig.
Det blev ikke til nogen større chancer i den resterende del af første halvleg, hvor en jævnbyrdig affære udfoldede sig på kunstgræsset. EfB sad godt i presset og lukkede ned for gæsterne, men ligeledes blev det kun til et par løse muligheder i modsatte ende.
Det skulle vise sig, at anden halvleg blev noget mere underholdende med mål i begge ender. Esbjerg-holdet kom blæsende ud efter pausen og dominerede i de første tyve minutter herefter.
Det gav således en fortjent udligning til 1-1, da Andreas Troelsen efter et gennemspillet angreb havde sidste fod på ved den bagerste stolpe. Få minutter senere blev det også 2-1 – denne gang var det Frederik Ehrhorn, der nettede for anden kamp i streg.
Hjemmeholdet havde også muligheden for endegyldigt at slå kapital af en stærk periode, men Marcus Kristensens spark blev pareret tilbage i spil, og på trods af, at EfB’er Gustav Jensen var på returen, så fandt heller ikke han vejen til netmaskerne.
I stedet var der problemer i EfB’s defensiv, da FCK fik tilkendt et tvivlsomt straffespark. Ansvaret tog Rasmus Højlund på skuldrene, og han sparkede læderet ind bag EfB-keeper Jesper Sørensen til 2-2.
Scoringen gav et dyk rent fysisk og mentalt for Lucenas tropper, der ikke kunne fastholde momentum i kampens slutfase. Dermed vendte FCK kampen på hovedet igen, idet udeholdet fem minutter før tid scorede til 3-2.
Gustav Jensen havde muligheden for at redde det ene point, men EfB’eren fik ikke bolden sparket i nettet, og dermed blev det til et nederlag for første gang i fire kampe.
– Vi sidder lidt med en ærgerlig følelse, for sådan en type kamp kan tippe begge veje. Vi havde mulighederne for at score til 3-1, og måske blev vi lidt for åbne efter vi var kommet foran, men selve indsatsen og udtrykket er vi i den grad tilfredse med. Drengene foldede sig virkelig ud i perioder af kampen, men omvendt, så har vi også ting at tage med på træningsbanen i næste uge, fortæller Jerry Lucena.


Resultat
Esbjerg fB U17 – F.C. København U17 2-3 (0-1)
Målscorere
5′ 0-1 Fisnik Isaki
56′ 1-1 Andreas Troelsen
59′ 2-1 Frederik Ehrhorn
71′ 2-2 Rasmus Højlund (straffe)
85′ 2-3 Fisnik Isaki
Startopstilling
1. Jesper Sørensen
2. Oliver Svendsen
4. Mathias Lønne
5. Malthe Nielsen
6. Andreas Troelsen
8. Marcus Kristensen
9. Lasse Lauridsen
11. Zean Dalügge
13. Frederik Ehrhorn
19. Gustav Jensen
22. Malthe Kristensen
Indskiftninger
7′ Aske Thorsen (Mathias Lønne)
71′ Kristian Iversen (Lasse Lauridsen)
85′ Danny Ly (Gustav Jensen)

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo