U17 tabte mod FCK

Esbjerg fB’s U17-mandskab måtte tage hjem fra København uden point lørdag aften, da FCK sejrede 2-0 på eget græs. Begge mål blev scoret efter pausen, og 2-0-målet få minutter inden matchens sidste fløjt.

Esbjerg-mandskabet startede fint ud i første halvleg uden at være helt prangende. De blå-hvide stod godt organisatorisk på banen, og fik skabt enkelte chancer via omstillinger, mens der ikke blev givet meget væk til dagens værter. Der faldt dog ingen scoringer inden pausen, og U17-cheftræneren havde enkelte rettelser til anden halvleg og håbede yderligere, at samme udtryk kunne spores efter pausen.
Det formåede EfB’erne dog ikke, da kadencen her faldt en anelse. Det medvirkede til, at FCK fik overtag på både spil og chancer, mens Lucenas mandskab ikke fik kreeret det store i den offensive del. Ti minutter inde i anden halvleg faldt kampens første scoring så, og det var løverne, der bragte sig foran 1-0 efter et flot spark mod det lange hjørne i en situation, hvor vestjyderne følte sig bortdømt. Linjedommeren havde nemlig vinket for et frispark, men da dommeren troede, at frisparket var til FCK som var i boldbesiddelse, så kørte han altså spillet videre.
Herefter forsøgte Jerry Lucena at skubbe sit hold højere op på banen for at presse værterne, og det gav da også en stor mulighed, hvor FCK-keeperen måtte redde på flot vis for at afværge udligningen. Det høje pres gav helt naturligt flere omstillings muligheder for københavnerne, der også lukkede og slukkede opgøret med fem minutter igen til 2-0.
Der faldt ikke flere scoringer, hvorfor FCK kunne tage alle tre point og sikre den første sejr i sæsonen. Jerry Lucena var efter kampen tilfreds med første halvleg, mens han savnede samme udtryk efter pausen.
– Jeg er egentlig tilfreds med første halvleg, hvor der selvfølgelig stadig var ting at justere, men sådan er fodbold. Anden halvleg kom vi ikke helt ud med samme udtryk, og vi gav for meget væk, men overordnet set, så var det fortjent, at FCK løb med sejren. Vi tabte til et bedre hold, sagde Jerry Lucena efter kampen.

Resultat
FCK U17 – EfB U17 2-0 (0-0)
Målscorere
55′ 1-0 Lucas Ørneborg
85′ 2-0 William Bøving
Indskiftninger
60′ Rasmus Madsen (Andreas Troelsen)
74′ Kristian Iversen (Marcus Kristensen)
78′ Malthe Kilmark (Magnus Sandfeld)