U17: Uafgjort i udebaneturen til Lyngby

EfB havde forinden lørdagens udekamp formået at hente fire point hjem til vestkysten i de første tre opgør i årets U17-Liga. Denne pointtotal blev udbygget til fem, da holdet fik et enkelt point med hjem, da man spillede 1-1. Det esbjergensiske mål blev scoret af Mads Larsen efter en flot solotur.

EfB forsøgte fra kampens start at presse hjemmeholdet højt på banen. Det fungerede til tider ganske udmærket, men der var dog også perioder, hvor det ikke gang sammen. Det førte til, at værterne sad på store dele af spillet og kom også frem til fine chancer, som Alexander Kostow dog fik afværget i flere situationer.
I pausen fik esbjergenserne tatlt om, at holdet var nødt til at få presset til at fungere, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om at hive point med hjem til vestkysten.
I starten af første halvleg fik hjemmeholdet et par fine forsøg, men ind ville bolden ikke. Det ville den dog efter 53 minutter, da Christoffer Saietz scorede med pandebrasken, da han satte hovedet på et hjørnespark.
Føringsmålet fik EfB til at reagere, hvor holdet skiftede formation til 3-5-2. Formationsændringen var direkte årsag til, at spillet og presset begyndte at fungere bedre og bedre, og det udmøntede sig også i et mål, da Mads Larsen bragte sit hold på 1-1.
Den offensive kreatør stod for en flot soloaktion, hvor han driblede igennem Lyngby-defensiven og satte bolden ind i det lange hjørne fra sin position i venstre side af banen. Senere var selvsamme Mads tæt på, da han fik hovedet på et indlæg fra højre side, dog uden at være helt skarp, og derfor endte kampen 1-1.
– Mange spillere rammer ikke niveau i dag, og kampen bliver mere et udtryk for fight end flot fodbold. Nogle af de spillere, der kan være tilfredse med deres indsats er Tobias Stagaard, Alexander Kostow og Mads Larsen. Jeg er dog sikker på, at drengene har meget mere i sig, for i dag var der ikke meget, der lykkedes, siger cheftræner Jerry Lucena.